Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Căbuz limitează proporțiile victoriei botoșeneneIonut Tabultoc / SportPictures.eu
28 Iul 2018

Liga 1: Căbuz limitează proporțiile victoriei botoșenene

FC Botoșani a confirmat startul bun de campionat și a obținut o victorie concludentă pe propriul teren în compania noii promovate FC Hermannstadt. Remiza de la Cluj de pe terenul campioanei a dat încredere trupei pregătite de Costel Enache, au avut sub control jocul și s-au impus fără probleme în fața sibienilor care mai au de lucru până vor avea forța de a-și impune punctul de vedere într-o partidă din deplasare și care trebuie să mulțumească portarului Căbuz că a limitat proporțiile înfrângerii suferite.

Chiar dacă au început mai bine și au semnat o ocazie importantă în minutul 18 prin Pîrvulescu, a cărui lovitură de cap a fost scoasă cu greu de Pap, sibienii au cedat inițiativa și au simțit presiunea crescândă a gazdelor. Soiledis a lovit bara porții lui Căbuz în minutul 25 din lovitură liberă și dă semnalul forcing-ului gazdelor, continuat cu șutul lui Oaidă din minutul 35 și acțiunea lui Roman I din minutul următor încheiată cu un șut pe lângă buturile adverse. Tot el prefațează deschiderea scorului în minutul 43 cu un șut din întoarcere, pentru ca Dumitraș să modifice tabela în penultimul minut al reprizei cu o lovitură de cap din 6 metri după un corner executat de Roman I.

Imediat după pauză Mihai Roman II nu trimite pe cadrul porții din colțul careului mic al oaspeților, apoi Golofca îl evidențiază pe Căbuz cu un șut din careu după o pasă luminoasă a lui Roman I. Portarul oaspeților își salvează echipa și în minutul 57 la încercarea de scăriță a lui Fulop, apoi în minutul 77 Roman I centrează din corner și Roman II împinge balonul în plasă modificând din nou tabela. Intrat în locul lui Fulop în minutul 70, fostul jucător al celor de la Paris St. Germain Ongenda iese la rampă cu două pase inspirate ce puteau duce la majorarea scorului. În minutul 83 l-a văzut bine pe Chitoșcă pe un spațiu larg în zona centrală a defensivei sibiene, dar șutul acestuia a fost respins de Căbuz, apoi în minutele de prelungiri îl găsește cu o pasă ideală în zona punctului cu var pe Roman II, dar reluarea cu latul a vârfului de atac nu prinde spațiul porții.

Scor final FC Botoșani – FC Hermannstadt 2-0 (1-0), succes logic după un joc consistent al gazdelor.

 

FC Botoșani (antrenor Costel Enache): Pap – Dumitraş, Burcă, Miron, Soiledis – Oaidă, J. Rodriguez – M. Roman I, L. Fulop (min. 70 Ongenda), Golofca (min. 89 E. Papa) – M. Roman II (min. 78 Chitoşcă)

FC Hermannstadt (antrenor Alexandru Pelici): Căbuz – A. Coman, Pîrvulescu, Dandea, Tătar – Antonov, Dîlbea – I. Petrescu (min. 81 Hergheligiu), B. Rusu (min. 75 Tsoumou), Curtean (min. 46 N’Kololo) – Blănaru

Alte știri din Liga 1