Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: CS U se joacă cu inimile suporterilorBogdan Danescu / SportPictures.eu
26 Iul 2015

Liga 1: CS U se joacă cu inimile suporterilor

Pe o căldură infernală, jucătorii de la CS U Craiova s-au gândit să ofere încă un stimulent inimilor puținilor, dar pasionalilor suporteri ai echipei din Bănie într-o partidă cu Astra Giurgiu.

Oaspeții, sosiți la mai puțin de trei zile de la partida din preliminariile Europa League cu scoțienii de la Inverness, au fost mai vivaci în primele minute ale partidei și au oferit prima ocazie în minutul 11 la șutul lui Budescu din lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, fază la care Bălgrădean s-a afirmat scoțând în corner balonul ce se ducea sub transversală. Tot Budescu a fost aproape de a înscrie 6 minute mai târziu, dar lovitura sa de cap din 6 metri trimisă în urma unui corner a fost respinsă de un jucător al gazdelor. O ocazie similară, cu reluare cu capul după un corner, este notată în minutul 27 la poarta lui Lung junior, semnatarul loviturii cu capul fiind Dumitraș.

Ritmul este afectat de căldură, dar după pauză Boldrin detonează bomba pe stadionul Extensiv în minutul 50. Brazilianul a purtat o acțiune de contraatac plecând din apropierea centrului terenului lateral dreapta și a finalizat din 8 metri, din unghi, cu un șut la colțul lung. Deschiderea de scor a fost urmată de o nouă fază importantă a meciului la numai trei minute distanță. În careul Astrei, Geraldo Alves l-a faultat pe Curelea, însă ”geamănul” Ferfelea ratează cu nonșalanță penalty-ul acordat trimițând balonul peste transversală. Geraldo trece printr-o perioadă mai puțin fastă și în minutul 59 îi pune pe tavă o minge lui Curelea, dar vârful craiovean nu este inspirat la finalizare, apoi cinci minute mai târziu trece pe sub centrarea lui Dumitraș și Nuno Rocha trimite cu capul în transversala porții lui Lung junior. Presiunea crește constant la poarta oaspeților și Ferfelea ratează o reluare cu capul de la marginea careului mic, în timp ce Astra încearcă să dea lovitura de grație în minutul 74 prin șutul de la distanță al lui Boldrin. Finalul de meci este exploziv, iar tribuna erupe cu două minute înainte de final la golul marcat de Mateiu, care și-a asumat șutul prin surprindere de la 21 de metri, pentru Lung junior nemaifiind nimic de făcut. Cu tribuna în spate, oltenii nu se gândesc decât la șansele pe care le mai pot avea în prelungiri și ignoră total o fază fixă la propria poartă ce s-a dovedit a fi fatidică pentru ei. Un corner executat perfect în al doilea minut de prelungiri de Boldrin îl găsește liber la 6 metri pe Dandea care se înalță nestingherit și înscrie cu capul pentru o victorie nesperată a oaspeților.

CS U Craiova – Astra 1-2 (0-0) este rezultatul final al partidei, poate nemeritat pentru gazde, și care lasă o nouă cicatrice pe inima mare a suporterilor craioveni.

 

CS U Craiova (antrenori Sorin Cârţu, Emil Săndoi): Bălgrădean - Dumitraş, Acka, Popov, Vătăjelu – Băluţă (min. 75 Herghelegiu), Ferfelea (min. 85 Bancu), Mateiu, Rocha – Curelea (min. 63 Zlatinski), Bawab

Astra (antrenor Marius Şumudică): S. Lung Jr. - Queiros, Oros, Geraldo, Junior Morais – Takayuki, Boldrin - G. Enache, Teixeira (min. 88 Florea), De Amorim (min. 76 Ioniţă) – Budescu (min. 68 Dandea)

Alte știri din Liga 1