Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: CFR încheie en-fanfare sezonul regulatRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Feb 2020

Liga 1: CFR încheie en-fanfare sezonul regulat

Cu o formulă de echipă formată în mare parte din jucătorii care nu au evoluat în duelul din Gruia cu FC Sevilla, liderul CFR Cluj a avut un meci de foc în ultima etapă a sezonului regulat pe terenul principalei urmăritoare, Universitatea Craiova.

Atmosfera extraordinară de pe ”Ion Oblemenco” a fost redusă la tăcere în minutul 9 atunci când Rondon a trimis în plasă din mijlocul careului balonul respins imprecis de Martic la centrarea de pe dreapta a lui Costache, dar tensiunea a crescut din nou odată cu șutul lui Nistor în transversală din minutul 17. Atmosfera atinge cele mai înalte cote cinci minute mai târziu când Arlauskis a făcut minuni la șuturile lui Mihăilă și Koljic, apoi Boli blochează balonul trimis de Mihăilă. Oltenii nu reduc presiunea și îl obligă pe Arlauskis să facă spectacol în minutul 25 cu o nouă intervenție de clasă la execuția lui Cosic, iar tribuna nu mai are răbdare și crește presiunea în speranța apariției golului egalării. Dorința de a-și împinge de la spate favoriții și de a-i bloca pe adversari are ca efect întreruperea jocului în minutul 37 din cauza petardelor aruncate în teren. Tensiunea din tribună are corespondent în teren și jucătorii lui Dan Petrescu știu să o întrețină, profitând în același timp de lipsa de concentrare a gazdelor pe faza de construcție. Abia pe final de repriză oltenii se apropie din nou periculos de buturile apărate de Arlauskis, care blochează șutul lui Cicâldău în al patrulea minut de prelungiri și este salvat de bară la lovitura de cap a lui Andrei Ivan.

După pauză Rondon ia la rândul său la țintă bara în minutul 53 după o acțiune solitară de contraatac, iar în minutul 67 zeița Fortuna și-a întors fața de la echipa gazdă: Manea demarează în cursă în flancul drept și după ce-l depășește în viteză pe Bancu centrează în fața porții, iar Martic deviază nefericit, cu spatele, balonul în plasă. Rezultatul nu a mai fost schimbat până la final și CFR arată că are un lot complet, capabil să facă față la nivel înalt pe două fronturi.

Cu 52 de puncte, clujenii termină pe primul loc prima parte a campionatului și după înjumătățirea punctelor vor avea 3 puncte avans față de olteni și 4 față de FCSB.

 

Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-2 (0-1)

Au marcat: Rondon (min. 9), Martic (min. 67 aut.)

Universitatea Craiova (antrenor Corneliu Papură): Pigliacelli - Martic, Bălașa (min. 51 T. Ferreira), Cosic, Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Mihăilă, Nițu (min. 21 Koljic), A. Ivan (min. 74 Bărbuț)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Manea, Burca, Boli, Camora - Itu (min. 87 Petrila), Hoban, Djokovic - Chipciu (min. 82 Bordeianu), Rondon, Costache (min. 66 Omrani)

Alte știri din Liga 1