Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: CFR distruge FC Botoșani și își consolidează pziția de liderFlaviu Buboi / SportPictures.eu
24 Aug 2019

Liga 1: CFR distruge FC Botoșani și își consolidează pziția de lider

În Gruia, campioana CFR Cluj a trecut peste startul de meci furtunos al oaspeților de la FC Botoșani și a punctat de patru ori pentru a-și adjudeca victoria și a se distanța în fruntea clasamentului.

Moldovenii au început impetuos și au ratat mari ocazii prin Andronic în minutul 5 și Golofca în minutele 6 și 9, Arlauskis intervenind salutar în toate cele trei faze. Golul înscris de Pereira în minutul 18 după un dribling scurt în fața lui Erico Papa și un șut plasat la rădăcina barei din stânga lui Hankic a lăsat fără busolă formația vizitatoare, care a mai încasat două goluri în minutele 25, șut din lovitură liberă de la marginea careului al lui Deac pe colțul portarului, și 37, autor Păun cu o reluare din apropierea liniei porții după o pasă a lui Deac.

3-0 la pauză și jocul este controlat autoritar de CFR, care beneficiază de un penalty în minutul 73 după intrarea lui Pierce la Păun. Deac execută în stânga lui Hankis și face ”dubla”, ultima reușită a meciului aparținându-le totuși oaspeților în minutul 79. Scăpat spre poarta clujenilor, Golofca trage și balonul este respins cu piciorul de Arlauskis până la Cîmpanu, care a trimis în plasă de la 12 metri.

Este prima înfrângere pentru FC Botoșani și, în același timp, o victorie de moral pentru CFR în perspectiva returului cu Slavia Praga din play-off-ul UEFA Champions League.

 

CFR Cluj - FC Botoșani 4-1 (3-0)

Au marcat: Pereira (min. 19), Deac (min. 25 și 73 pen.), Păun (min. 37)/Cîmpanu (min. 79)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Peteleu, Mureşan, Burcă, Camora - Itu (min. 62 Bordeianu), Hoban, Păun (min. 84 Sylla) - Pereira, Costache, Deac (min. 74 Omrani)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Haruţ, Miron, Chindriş (min. 62 Piţian), Holzmann - Rodriguez, E. Papa (min. 29 Pierce) - Golofca, Ongenda, Ofosu - Andronic (min. 57 Cîmpanu)

Alte știri din Liga 1