Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: CFR Cluj câștigă în inferioritateBogdan Balas / SportPictures.eu
28 Oct 2018

Liga 1: CFR Cluj câștigă în inferioritate

CFR Cluj s-a impus în deplasarea de la Sfântu Gheorghe și cele trei puncte luate din întâlnirea cu Sepsi OSK o plasează pe prima poziție a ierarhiei cu 26 de puncte la finalul celor 13 etape ale turului de campionat.

Clujenii au deschis repede scorul beneficiind și de ajutorul consistent și involuntar al lui Drăghici, cel care a deviat nefericit balonul trimis în careul lui Niczuly de Deac din corner. Respingerea pe direcția propriei porți a fost interceptată de Omrani, care a trimis în plasă și a modificat tabela. Egalarea putea surveni la numai șapte minute distanță după o acțiune personală a lui Tandia încheiată cu un șut la colțul lung respins în ultimă instanță de Arlauskis, dar la fel de bine clujenii puteau să-și dubleze avantajul de pe tabelă în minutul 24 când după o gafă a lui Gabriel Moura i-a permis lui Djokovic să îl deschidă în adâncime pe Țucudean, dar șutul în cros al acestuia a trecut pe lângă stâlpul din stânga lui Niczuly. Minutul de prelungiri al primei reprize s-a încheiat cu un șut din lovitură liberă de la 17 metri trimis puternic, dar exact pe direcția lui Arlauskis de Tandia.

Imediat după pauză Eugen Neagoe îi aruncă în luptă pe Simonovski și Hamed și jocul gazdelor se animă. Simonovski a avut o lovitură de cap blocată de Manea la câteva minute după ce a fost trimis în teren, dar CFR încearcă să joace cartea contraatacului și în minutul 63 Țucudean a șutat pe direcția lui Niczuly. Din minutul 64 CFR rămâne în 10 după ce Males este eliminat de arbitrul Andrei Chivulete pentru o lovitură involuntară, dar periculoasă cu piciorul în față administrată lui Tandia. O nouă schimbare efectuată de Neagoe s-a dovedit a fi inspirată, deoarece Florin Ștefan a adus egalarea la șase minute de la intrarea în teren. O centrare respinsă cu capul de Vinicius îi pune balonul în bocanc lui Ștefan, șutul acestuia la colțul scurt surprinzându-l pe Arlauskis, mascat de colegii săi. Portarul lituanian a avut o intervenție spectaculoasă în minutul 87 la șutul de la 16 metri al lui Simonovski, apoi în minutul 90 suspansul s-a mutat la cealaltă poartă. Un fault evident al lui Vașvari asupra lui Mureșan l-a determinat pe Andrei Chivulete să indice punctul cu var, de unde Deac a transformat și a stabilit scorul final.

Sepsi OSK – CFR Cluj 1-2 (0-1) și clujenii se încununează cu titlul de campioană a turului de campionat.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Eugen Neagoe): Niczuly – Gabriel Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Karnitskiy (min. 56 Simonovski), Velev – Mensah (min. 74 F. Ştefan), Vaşvari, Drăghici (min. 55 Hamed) – Tandia

CFR Cluj (antrenor Toni Conceicao): Arlauskis – Manea, Mureşan, Vinicius, Camora – Bordeianu, Males, Djokovic- Omrani (min. 84 Păun), Ţucudean (min. 76 Tambe), Deac (min. 90+4 Julio Baptista)

Alte știri din Liga 1