Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: CFR Cluj câștigă al treilea titlu consecutiv și al șaselea în 12 aniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
03 Aug 2020

Liga 1: CFR Cluj câștigă al treilea titlu consecutiv și al șaselea în 12 ani

CFR Cluj a întors rezultatul pe ”Ion Oblemenco” și le-a dovedit gazdelor de la Universitatea Craiova că are în ADN gena de campioană, trecându-și în cont cel de-al șaselea titlu național. Un titlu cucerit la capătul celei mai bune prestații dintr-o ediție de campionat chinuită, mutilată de pandemia de coronavirus, cu meciuri amânate și multe frustrări în rândul combatantelor.

Fără Dan Petrescu pe bancă, afectat și el de coronavirus, clujenii au fost tăioși în faza ofensivă și pragmatici în același timp. Dacă Dan Petrescu se plângea săptămânile trecute de randamentul ofensiv al jucătorilor săi, în seara asta nu mai are de ce să o facă.

De partea cealaltă, oltenii au pornit la luptă cu avantajul terenului propriu, al unei galerii ce s-a exprimat în vecinătatea stadionului și cu o sete de performanță dată de seceta de 29 de ani de la câștigarea ultimului titlu. 23 iunie 1991 este data la care juveții au ridicat ultima dată trofeul deasupra capului, iar golul lui Dan Nistor din minutul 10 i-a adus cu un pas mai aproape de obiectiv pe băieții pregătiți de Cristiano Bergodi. O preluare pe piept și un șut de la 25 de metri lângă bara din dreapta lui Arlauskis a declanșat bucuria oltenilor, care au continuat să atace în efuziunea momentului, dar fără a –și crea ocazii clare de a marca. În schimb, în minutul 36 oaspeții au obținut egalarea cu ”specialitatea casei”, gol din fază fixă. Deac a executat un corner de pe partea dreaptă și de la 6 metri Vinicius s-a înălțat și a reluat cu capul de lângă Acka, imparabil pentru Pigliacelli. Două minute mai târziu Nistor putea face dubla la capătul unei acțiuni de contraatac, dar intrat în unghi nu a reușit să imprime destul efect balonului trimis la colțul lung și acesta a ieșit în aut de poartă. Rondon și Omrani provoacă panică în careul lui Pigliacelli în minutul 39, dar Vlădoiu reușește să trimită balonul din fața porții goale în corner, pentru ca imediat după aceea clujenii să ceară penalty la șutul lui Deac din apropiere în mâna lui Vătăjelu. Arbitrul Ovidiu Hațegan nu a considerat că sunt întrunite circumstanțele și a lăsat jocul să continue. În minutele de prelungiri Pigliacelli se evidențiază la o fază grea reușind să blocheze șutul din careul mic al lui Rondon, astfel încât la cabine se intră la egalitate.

La reluarea jocului oaspeții sunt cei mai incisivi și după șutul lui Chipciu din minutul 54 prins în doi timpi de Pigliacelli, Boli înscrie cu capul două minute mai târziu. Fundașul clujenilor a fost lăsat liber la 7-8 metri de Vlădoiu și Cosic și a reluat perfect centrarea trimisă de Deac de pe partea dreaptă. Oltenii nu mai au prestația consistentă din startul partidei, în mare măsură și din cauza nivelului ridicat al jocului clujenilor. Echilibrul se rupe definitiv în minutul 76 atunci când Hațegan a dictat lovitură de pedeapsă în urma unei țineri a lui Cosic la Vinicius și Deac, autor a două assist-uri până la acel moment, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Forcing-ul de final al gazdelor nu le-a adus golul al doilea cu toate că Koljic a trimis cu capul puțin peste transversală în minutul 84, fiind imitat de Baiaram dintr-o poziție similară în al patrulea minut al prelungirilor.

Victoria meritată a clujenilor îi duce pe aceștia în preliminarile Ligii Campionilor, în timp ce Universitatea Craiova merge de pe locul secund al ierarhiei în Europa League.

 

Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-3 (1-1)

Au marcat: Nistor (min. 10)/Vinicius (min. 36), Boli (min. 56), Deac (min. 77 pen.)

Universitatea Craiova (antrenor Cristiano Bergodi): Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Văteljelu – Nistor, Mateiu (min. 75 Ivanov), Cicâldău – Bărbuț (min. 59 A. Ivan), Koljic, Mihăilă (min. 75 Baiaram)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis – Burcă, Vincius, Boli, Camora – Itu (min. 65 Costache), Bordeianu (min. 84 Luis Aurelio), Deac – Omrani (min. 84 M. Pereira), Rondon (min. 65 Hoban), Joca (min. 8 Chipciu)

Alte știri din Liga 1