Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Botoșenenii smulg o remiză pe BegaIonut Tabultoc / SportPictures.eu
01 Mai 2017

Liga 1: Botoșenenii smulg o remiză pe Bega

ACS Poli Timișoara a obținut doar un punct pe teren propriu în partida cu FC Botoșani și se depărtează la cinci puncte de locul de baraj, performanță ce părea imposibilă în urmă cu câteva luni.

Jucătorii pregătiți de Ionuț Popa au deschis scorul în minutul 39 la prima fază periculoasă la poarta lui Cobrea. O fază fixă a fost cea care a înclinat balanța în favoarea ”violeților”, cornerul executat de croatul Fucek fiind transformat în gol de Cînu, fundașul gazdelor venind lansat și lovind decisiv balonul cu capul din 6 metri. Tot Fucek a insistat și l-a talonat pe Ungurușan în apropierea careului moldovenilor, apoi i-a furat lui Miron balonul în interiorul careului și a șutat din unghi, dar Cobrea a reținut. Acestea au fost singurele faze periculoase ale gazdelor, care au fost extrem de discrete în ofensivă în repriza secundă, spre deosebire de botoșeneni care s-au mobilizat pentru a obține egalarea.

Opțiunea lui Leo Grozavu de a miza pe Lorand Fulop a impulsionat echipa moldoveană și la numai patru minute de la introducerea acestuia în teren îl găsește pe Golofca la marginea careului gazdelor cu o pasă inteligentă ce îl lasă pe acesta singur cu Straton, pe care îl învinge cu un șut pe jos. Fantezia lui Fulop iese la rampă în minutul 87, când cu o pasă cu călcâiul îl pune în poziție de șut pe Ungurușan, balonul trimis de acesta trecând puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung, dar și în al doilea minut de prelungiri, când i-a oferit lui Popovici șansa de a rămâne singur cu Straton, însă execuția sa a fost deviată în corner de Cînu.

S-a terminat ACS Poli Timișoara - FC Botoșani 1-1 (1-0), un punct câștigat de oaspeți pe inspirația antrenorului și cu fantezia lui Fulop.

 

ACS Poli Timișoara (antrenor Ionuț Popa): Straton – A. Neagu, Cînu, Scutaru (min. 73 Şeroni), Novak – Artean, Soljic – Mailat, Croitoru, Fucek (min. 79 Drăghici) – Popovici (min. 61 Pedro Henrique)

FC Botoșani (antrenor Leo Grozavu): Cobrea – Miron, Tincu, Burcă – Unguraşan, Bordeianu (min. 72 L. Fulop), Cârstocea, S. Popovici – Golofca, Elek (min. 46 Juncănaru), Hergheligiu (min. 66 Kuku)

Alte știri din Liga 1