Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Botoșenenii se impun pe final în CopouIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
18 Ian 2021

Liga 1: Botoșenenii se impun pe final în Copou

Lipsită de aportul lui Andrei Cristea, suspendat, Politehnica Iași a fost învinsă pe minutele de final de FC Botoșani și cele trei meciuri fără înfrângere, dar și fără victorie, nu au avut continuarea dorită de Daniel Pancu și de suporterii ieșeni.

În Copou, oaspeții au fost primii care s-au apropiat periculos de poarta adversă, în minutul 7 Al Mawas centrând din apropierea liniei de fund și balonul s-a scurs prin careul mic fără a fi reluat în plasă de vreun jucător botoșenean. Trei minute mai târziu Calcan a trimis în plasa porții lui Hankic, dar golul a fost anulat deoarece Bușu scăpase balonul în afara terenului înaintea pasei decisive, apoi Brănescu, aflat la primul său joc în tricoul ieșenilor, respinge un prim șut pe spațiul porții trimis de Mihai Roman în minutul 32. Ieșenii provoacă din nou panică în careul oaspeților în minutul 38 când Calcan a pătruns și a pasat în fața careului mic pentru Popadiuc, care a reluat însă peste transversală.

Partea secundă a jocului începe cu o reluare din cădere a lui Ashkovski în plasa laterală a porții apărate de Brănescu, goalkeeper-ul gazdelor remarcându-se la faza din minutul 62 în care a respins în corner un balon reluat dintr-o poziție incomodă, din unghi, de Florescu. Gazdele nu au forță ofensivă și încearcă să blocheze jocul, singura lor apariție notabilă la poarta lui Hankic fiind șutul de la mare depărtare al lui Onea din minutul 77, care însă nu a prins cadrul porții. Insistența din ofensivă a elevilor lui Marius Croitoru a dat roade în minutul 89 când Fili a trimis în plasă din colțul careului mic un balon centrat de Papa de pe partea dreaptă la care Fernandez nu a putut relua cu capul fiind jenat de un adversar.

Golul aduce a doua victorie consecutivă în deplasare pentru FC Botoșani după un egal și o înfrângere suferită pe teren propriu în ultimele două etape. Cu 21 de puncte, botoșenenii trec pe locul 8, în timp ce ieșenii rămân pe ultima poziție cu 15 puncte.

 

Politehnica Iași - FC Botoșani 0-1 (0-0)

A marcat: Fili (min. 89)

Politehnica Iași (antrenor Daniel Pancu): Brănescu - Onea, Frăsinescu, R. Popa, Buşu - Moisă (min. 6 Vanzo, min. 68 Fr. Cristea), De Iriondo, Passaglia - Popadiuc (min. 80 Mensah), Zajmovic, Calcan

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Patache, Haruţ, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, J. Rodriguez, Ongenda (min. 16 Florescu) - Al Mawas (min. 80 V. Fernandez), D. Croitoru (min. 26 M. Roman), Ashkovski (min. 80 Fili)

Alte știri din Liga 1