Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Botoșenenii opresc campioana să redevină liderIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
08 Feb 2021

Liga 1: Botoșenenii opresc campioana să redevină lider

CFR Cluj pierde la Botoșani și ratează ocazia de a reveni pe prima poziție a clasamentului după ce FCSB s-a încurcat aseară pe teren propriu.

Lucrurile păreau că se îndreaptă pe făgașul dorit de Edi Iordănescu și elevii săi după ce Debeljuh a deschis scorul în minutul 2 cu un șut de la 16 metri plasat perfect la rădăcina barei din stânga lui Hankic. Terenul greu, înghețat, devenea din acel moment aliatul clujenilor, însă cei de la FC Botoșani au început să construiască cu migală și s-au apropiat pas cu pas de buturile lui Bălgrădean. Egalarea au obținut-o în minutul 31 în urma unui corner, cu toate că fazele fixe sunt specialitatea casei pentru formația campioană: Mihai Roman a bătut un corner de pe partea stângă și Enriko Papa i-a luat fața lui Manea la prima bară și l-a suprins pe Bălgrădean cu balonul reluat la colțul scurt. În plus, 6 minute mai târziu Mihai Roman îi duce pe moldoveni în avantaj la capătul unei faze care a prins pe călcâie defensiva oaspeților: o lovitură liberă executată de Al Mawas și un șut al lui Braun au fost blocate de fundașii CFR-ului, apoi Papa a trimis în bara din dreapta lui Bălgrădean și balonul a ricoșat la Roman, care a reluat simplu din 6 metri învingându-l pentru a doua oară. Repriza se încheie cu ocazia lui Deac, o deviere în plasa laterală a pasei la prima bară trimise de Manea, apoi partea secundă a jocului a fost un îndelung asediu la poarta lui Hankic. Păun trimite peste transversală în minutul 52, apoi un sfert de oră mai târziu șutul său din colțul careului mic a fost blocat de Șeroni, unul dintre remarcații acestei partide, iar în minutul 72 Deac trage peste poartă din lovitură liberă. În minutul 81 Hankic deviază decisiv de sub transversală un șut al lui Păun de la marginea careului, iar în minutul 90 Rondon îl ia la țintă pe portarul gazdelor cu un șut din 6 metri, însă ultima șansă de gol le aparține gazdelor, Al Mawas trăgând puțin pe lângă poartă după o cursă istovitoare ce l-a lăsat singur cu Bălgrădean.

FC Botoșani înscrie de două ori în poarta campioanei, care primise 10 goluri în 21 de etape, și cu 33 de puncte se menține pe locul 5, iar CFR Cluj rămâne pe 2 cu 47 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul FCSB.

 

FC Botoșani - CFR Cluj 2-1 (2-1)

Au marcat: E. Papa (min. 31), M. Roman (min. 37)/Debeljuh (min. 2)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Braun, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, J. Rodriguez, Ongenda (min. 89 Plămadă) - Caia (min. 7 M. Roman, min. 76 Fili), Al Mawas, Keyta (min. 88 Florescu)

CFR Cluj (antrenor Edi Iordănescu): Bălgrădean - Cr. Manea (min. 78 Susic), Vinicius, Burcă, Camora - Deac, Hoban (min. 63 L. Aurelio), Gîdea (min. 10 Păun)- Chipciu (min. 63 Rondon), Debeljuh, Costache (min. 78 Carnat)

Alte știri din Liga 1