Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Botoșenenii câștigă în derby-ul MoldoveiIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
28 Apr 2019

Liga 1: Botoșenenii câștigă în derby-ul Moldovei

FC Botoșani a făcut tot spectacolul în partida de astăzi disputată pe teren propriu în compania celor de la Politehnica Iași.

Derby-ul Moldovei a fost controlat autoritar de elevii lui Liviu Ciobotariu, care puteau primi un penalty în minutul 16 la contactul dintre Miron și Frăsinescu, dar arbitrul Horațiu Feșnic a lăsat jocul să curgă și la câteva secunde, pe continuarea fazei, Fabbrini a șutat cu efect și l-a obligat pe Ruben Mino să respingă cu o robinsonadă. Punctul cu var a fost indicat în cele din urmă de ”centralul” din Cluj în minutul 29 la o fază în care balonul lovit din foarfecă de Burcă l-a lovit în cot pe Gardoș, care a și primit cartonaș galben. Lorand Fulop a executat în dreapta portarului și a deschis scorul, apoi tot el a dublat avantajul gazdelor după o mare ratare a oaspeților apărută în minutul 36, lovitură de cap a lui Burcă respinsă cu greutate de Pap de pe linia porții. Fulop a înscris cel de-al doilea său gol al serii în minutul 45 după ce a reluat în plasă un balon respins în față de Mino la șutul lui Golofca.

Repriza secundă a fost animată abia spre finalul său, după ce Holzmann a fost eliminat în minutul 80 pentru un gest nesportiv față de Rus. Chiar dacă au rămas în 10, tot gazdele au fost cele care au presat pe final și au ratat o ocazie imensă prin Fabbrini în minutul 88, reluare cu capul din plonjon peste transversală. Faultat în careu de Panțîru în al doilea minut al prelungirilor, Mihai Roman a încercat tot el transformarea penalty-ului obținut, dar execuția sa a trecut peste transversală. Cu toate acestea s-a înscris și al treilea gol, Golofca finalizând o acțiune simplă de contraatac pornită din gheata lui Mihai Roman.

Scor final FC Botoșani – Politehnica Iași 3-0 (2-0), rezultat ce duce la rocada în clasament între cele două formații.

 

FC Botoșani (antrenor Liviu Ciobotariu): Pap - Patache (min. 56 Karaboue), Miron, Burcă, Holzmann – E. Papa, J. Rodriguez - Fabbrini, Ongenda (min. 69 Oaidă), Golofca - L. Fulop (min. 75 M. Roman)

Politehnica Iași (antrenor Flavius Stoican): Ruben Mino - Rus, Gardoş (min. 56 Enoh), Frăsinescu, Sin (min. 66 Teixeira) - Mihăescu, F. Cristea (min. 46 Panţîru), Nascimento - Sanoh, Platini, W. Semedo

Alte știri din Liga 1