Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Bijuterie de adioRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Mai 2019

Liga 1: Bijuterie de adio

Meci de bună factură pe Arena Națională între FCSB și CFR Cluj decis de o execuție de kinogramă a lui Felipe Teixeira în ceea ce se pare a fi fost ultima prestație a portughezului în tricoul roș-albastru. O foarfecă laterală din interiorul careului ce a plasat balonul în apropierea vinclului porții apărate de Arlauskis l-a lăsat pe portarul campioanei fără reacție în minutul 53.

Golul a venit la doar trei minute după un penalty executat de Hora la care balonul a lovit transversala, a căzut în zona liniei porții și apoi a revenit în teren, dar viteza cu care s-a petrecut faza i-a depășit pe arbitrii întâlnirii, nefiind cert dacă a trecut integral sau nu linia porții. Lovitura de pedeapsă a fost dictată de arbitrul Iulian Călin după un fault al lui Males asupra lui Dennis Man pe fondul unui start de repriză secundă mai bun al formației gazdă.

În primele 45 de minute campioana a pus probleme la poarta lui Vlad, preferat în poartă în locul lui Bălgrădean. Tânărul goalkeeper al roș-albaștrilor a avut o intervenție excelentă la șutul lui Djokovic din minutul 3, apoi a fost salvat de transversală în minutul 15 la lovitura de cap a lui Boli și a fost ocrotit de șansă la ieșirea greșită din minutul 23 în urma căreia Djokovic a reluat din voleu peste transversală. Șase minute mai târziu l-a blocat miraculos pe Omrani și a trimis în corner șutul acestuia din 3 metri, apoi a prins cu siguranță lovitura de cap a lui Costache. La cealaltă poartă Teixeira a ratat o ocazie imensă în minutul 14 cu un șut peste poartă după o intercepție și pătrundere în careul CFR-ului.

Registrul s-a schimbat după pauză, roș-albaștrii au trecut la timonă și pe fondul căderii fizice a clujenilor și au pus presiune pe defensiva acestora. A fost rândul lui Arlauskis să iasă la rampă în câteva rânduri, cea mai mare șansă a gazdelor fiind cea din minutul 71 când Junior Morais a șutat foarte bine din marginea careului, dar portarul CFR-ului s-a întins și a respins balonul. Partida s-a încheiat cu ratarea lui Omrani din minutul 81, care nu a ajuns la timp la pasa lui Moutinho trimisă în careul mic, și cu dubla ocazie a lui Romario Benzar din minutul imediat următor.

Scor final FCSB – CFR Cluj 1-0 (0-0), un meci plăcut cu iz de vacanță între primele două clasate.

 

FCSB (antrenor Mihai Teja): Vlad - R. Benzar (min. 86 M. Roman), I. Cristea, Bălaşa, Morais - Nedelcu, Teixeira - Man (min. 87 Rusescu), Fl. Tănase, Fl. Coman - Hora (min. 64 Moruţan)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Manea, A. Mureşan, Boli, Peteleu - Males, Hoban (min. 46 Moutinho), Djokovic - Costache (min. 57 Petrila), Omrani, Păun (min. 77 Itu)

Alte știri din Liga 1