Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Beznă în GiuleștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Mar 2015

Liga 1: Beznă în Giulești

George Găman a avut de condus în Giulești un meci cu multe evenimente. Veniți după victoria din Ghencea, rapidiștii porneau ca favoriți în fața Viitorului, băieții lui Gică Hagi suferind o corecție zdravănă pe propriul teren în partida de debut a sezonului.

Jocul a pornit bine pentru Rapid sub atmosfera tribunei populate de 8.000 de fani ai vișiniilor, însă în teren se simțea o tensiune care nu își avea locul. După primul sfert de oră apare și o primă fază discutabilă, Meulens având o intrare la Bonilla în urma căreia i-a forfecat picioarele atacantului oaspeților, însă înainte apucă să lovească balonul, scuză pentru care Găman lasă jocul să continue. La două minute distanță notăm o primă mare ocazie a gazdelor, Borda reluând cu capul din 6 metri, însă Albuț a reușit să scoată mingea de pe linia porții cu un reflex fenomenal. De partea cealaltă, incursiunile lui Mitriță provoacă anxietate defensivei giuleștene, de unde și reacția acesteia de a-i administra preventiv un ”tratament” special pentru glezne mijlocașului Viitorului. În minutul 34 amintirea serilor europene se lasă din nou în arena de sub podul Grant odată cu stingerea nocturnei. Din fericire, după câteva zeci de secunde se face lumină și jocul se reia. În minutul 41 un black-out similar cu cel al nocturnei întunecă judecata lui Daniel Niculae, căpitanul Rapidului având o intrare dură cu talpa pe gamba lui Nicoliță, iar arbitrul George Găman îl trimite la cabine. La numai trei minute distanță, ”centralul” a scos din nou cartonașul roșu și l-a arătat lui Josl ca urmare a unui fault grosolan asupra lui Cătălin Munteanu pentru care a primit al doilea galben.

11 la 9 și, paradoxal, după pauză are cea mai mare ocazie a actului secund la pătrunderea lui Coimbra, șutul său fiind scos de Albuț. În rest, toată repriza secundă am asistat la un joc plat și predictibil al jucătorilor Viitorului în fața căreia elevii lui Pustai au jucat agresiv pe două linii defensive. Până la urmă Rapid- Viitorul 0-0 este un rezultat ce mulțumește ambele echipe, gazdele din prisma jocului în 9, iar oaspeții din perspectiva echipei venită cu șansa a doua în această partidă.

 

Rapid (antrenor Cristi Pustai): Buchta - Josl, Borda, Cmovs, Joan Oriol - Gecov, Garay Lopez -  Meulens (min. 46 Vasile), Rui Miguel (min. 39 Coimbra), Daniel Niculae - Benson (min. 84 Cerlinca)

Viitorul (antrenor Gică Hagi): Albuţ - Manea, Ţîru, Mamele, Hodorogea - Daminuţă (min. 71 Henrique), Nedelcu (min. 64 Vână) - Nicoliţă, Cătălin Munteanu, Mitriţă (min. 80 Pană) - Bonilla

Alte știri din Liga 1