Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Autogolul lui Vinicius tranșează derby-ulGheorghe Fluster / SportPictures.eu
15 Aug 2021

Liga 1: Autogolul lui Vinicius tranșează derby-ul

Rapid a jucat cu inima și, grație unei defensive foarte bune și autogolului lui Vinicius din minutul 39, a învins marea rivală FCSB.

Superioritatea tehnică a roș-albaștrilor a fost contracarată de elevii lui Mihai Iosif, care nu au pus mari probleme în ofensivă, dar au avut capacitatea de a bloca construcția adversarilor și de a limita opțiunile de finalizare ale acestora. Octavian Popescu a avut prima ocazie importantă a meciului după o pătrundere în careul de 16 metri giuleștean, dar șutul său deviat a fost reținut fără probleme de Horațiu Moldovan, apoi la poarta cealaltă în minutul 21 Pănoiu și-a încercat șutul fără a cadra balonul pe poarta lui Vlad. Cinci minute mai târziu a fost rândul lui Florinel Coman să încerce o finalizare de la 22 de metri, de asemenea fără succes, iar Săpunaru ratează cea mai importantă ocazie a giuleștenilor în minutul 29 șutând peste transversală de la 14 metri după o respingere a defensivei celor de la FCSB. Imediat după aceea, Vinicius a fost aproape de finalizare la poarta corectă, lovitura sa de cap ce a trimis balonul puțin pe lângă vinclu i-a dat ceva emoții lui Horațiu Moldovan. Din nefericire pentru el, a înscris în propria poartă în minutul 39 după o centrare în forță a lui Belu-Iordache la care Alexandru Crețu a luftat și balonul l-a lovit în genunchi deviind în poartă. A fost un gol care a aruncat în aer tribunele, și așa animate de ritmul bun al partidei.

Același ritm s-a păstrat și în partea a doua a jocului, în continuare cu FCSB echipa cantonată în avanposturi. Florinel Coman îl obligă pe Moldovan să scoată balonul de sub transversală în minutul 52 după o lovitură liberă executată direct din apropierea liniei de tușă, iar trei minute mai târziu tot el îi pasează lui Mamut în careul mic, dar acesta este blocat de portarul giuleștenilor. Rapid continuă să stea în tranșee, se apără eficient și mai încearcă să iasă pe contre, așa cum a fost în minutul 80 prin Carnat, însă imediat după aceea Vinicius reapare în careul gazdelor și plasează o nouă lovitură de cap, balonul fiind prins de Moldovan. Tensiunea crește și nervii scapă din frâu în minutul 83 după un conflict declanșat de Șerban și Belu-Iordache la finalul căruia fundașul roș-albaștrilor și Sefer de la Rapid sunt eliminați. Partida se încheie cu o execuție din lovitură liberă a lui Florin Tănase de la 20 de metri la care Moldovan s-a întins și a respins în corner, iar Rapid obține trei puncte mari ce o țin la două lungimi în urma liderului CFR Cluj.

 

Rapid București - FCSB 1-0 (1-0)

A marcat: Vinicius (min. 39 aut.)

Rapid București (antrenor Mihai Iosif): Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, Dr. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Pănoiu (min. 62 Sefer) - Carnat (min. 88 Dandea), Bălan (min. 88 Goge), Hlistei (min. 62 Moise)

FCSB (antrenor Dinu Todoran): Vlad - V.Creţu, Vinicius, Al. Creţu (min. 46 I. Cristea), S. Şerban - Oct. Popescu (min. 46 Mamut), Ov. Popescu, Olaru (min. 46 Moruţan) - Cordea, Fl. Tănase, Fl. Coman (min. 78 Dumiter)

Alte știri din Liga 1