Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Atomizați de Gaz MetanAlexandru Veres / SportPictures.eu
23 Apr 2021

Liga 1: Atomizați de Gaz Metan

Dinamo a înregistrat o nouă înfrângere usturătoare și ajunge la o serie de 13 partide în campionat fără să simtă gustul victoriei. Gaz Metan a înscris de patru ori la Mediaș în poarta lui Kongshavn și cu 21 de puncte poate respira un pic mai ușor de pe locul 10.

Elevii lui Mihai Teja au solicitat penalty în minutul 3 la faza în care Ciocan este lovit cu piciorul în cap într-un duel pentru balon la 8 metri în fața porții dinamoviste, dar arbitrul Iulian Călin nu a indicat punctul cu var. Minutul 14 a adus deschiderea scorului, pasa perfectă trimisă de Ronaldo Deaconu pentru Morar îl lasă pe cel din urmă singur cu Kongshavn, pe care îl învinge din unghi cu un șut pe jos, apoi Dinamo putea egala imediat la lovitura de cap a lui Nemec care a lovit bara. Ratarea se răzbună în minutul 29 când Valente dublează avantajul gazdelor după o nouă pasă inspirată a lui Deaconu și un șut printre picioarele portarului dinamovist, dar Sorescu dă speranțe oaspeților după ce speculează o intervenție greșită a lui Velisar ce se transformă într-un assist și un șut din colțul careului mic pe lângă Pleșca, ieșit în întâmpinare. Deaconu își încununează o repriză de excepție în minutul 39 cu un gol de rafinament, un „trasor” la firul ierbii de la 25 de metri ce găsește traiectoria perfectă și pătrunde în plasă după ce a mângâiat rădăcina barei din stânga lui Kongshavn. Dinamo cere penalty la un henț al lui Butean la o minge centrată în careu de Anton (min. 42) și după un duel între Blejdea și medieșenii Moura și Alceus (min. 48), dar Iulian Călin nu s-a lăsat înduplecat. În plus, îi acordă lui Blejdea al doilea cartonaș galben în minutul 65 și îi obligă pe oaspeți să joace în inferioritate numerică. Gaz Metan se retrage și acceptă o presiune fără finalitate a dinamoviștilor și pleacă pe contraatac atunci când prinde ocazia. Așa a fost și în minutul 87 când Steliano Filip l-a călcat pe tendon pe Roberto Romeo, lansat în careul oaspeților cu o pasă în adâncime, fază la care Iulian Călin a avut toate argumentele să indice punctul cu var. Chamed a transformat cu precizie și a stabilit scorul final, unul dezastruos pentru Dinamo, care coboară pe locul 15 cu 15 puncte, cu unul mai mult decât „lanterna roșie” Politehnica Iași, care va juca duminică în deplasare cu Chindia Târgoviște.

 

Gaz Metan Mediaș - Dinamo București 4-1 (0-0)

Au marcat: Morar (min. 14), Valente (min. 29), R. Deaconu (min. 39), Chamed (min. 88 pen.)/Sorescu (min. 36)

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Pleşca - Baco, Yuri, Trif - Butean, G. Moura, Alceus (min. 57 Pambou), R. Deaconu (min. 58 Junior), Velisar - Ciocan (min. 18 Valente, min. 83 Chamed), Vl. Morar (min. 57 R. Romeo)

Dinamo București (antrenor Dusan Uhrin jr.): Kongshavn - Ehmann, Puljic, Albentosa, St. Filip - Răuţă (min. 46 Blejdea), Vl. Achim - Bani (min. 18 Fabbrini), P. Anton, Sorescu - Nemec

Alte știri din Liga 1