Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Astra se scufundă pe BegaSebastian Tataru / SportPictures.eu
27 Nov 2016

Liga 1: Astra se scufundă pe Bega

Astra a plătit tribut sindromului post-Europa și după victoria frumoasă de la Viena a pierdut pe malurile Begăi partida cu ACS Poli Timișoara. Venit cu un fes inscripționat ”Vienna”, Marius Șumudică a vrut să puncteze succesul din Austria și să prelungească momentul fericit, dar tranșeele Ligii 1 se pare că sunt mai dure decât cele ale Europa League, iar timișorenii au transpus în practică eterna platitudine ”și-au dorit mai mult victoria”.

Succesul gazdelor a fost unul categoric nu prin scor, ci prin superioritatea din teren, acolo unde au făcut diferența cu două goluri înscrise după faze în care jucătorii echipei campioane au fost simple jaloane. În minutul 37, la 25 de metri de propria poartă, Șeroni recuperează o minge din picioarele lui Stan și pleacă într-o șarjă în flancul stâng, trece ca acceleratul pe lângă Seto care s-a mulțumit să-l taloneze, intră fără să fie jenat în careul lui Silviu Lung junior și îl bate pe portarul Astrei cu un șut printre picioare trimis din unghi, din apropierea liniei de fund a terenului. Al doilea gol, cel din minutul 54, a fost la fel de frumos, cu Pedro Henrique lansat de Șeroni tot în flancul stâng, brazilianul a preia la 20 de metri de poarta adversă, îl întoarce pe Săpunaru, intră în careu pe lângă Geraldo și după ce îl driblează a doua oară rămâne singur cu Lung pe care îl învinge la colțul scurt. Eforturile jucătorilor Astrei au fost zădărnicite de terenul greu și de adversari, bine așezați în teren de Ionuț Popa și mai alerți pe parcursul celor 90 de minute. În afara golurilor, gazdele au mai avut încă două ocazii bune prin Bărbuț și Popovici, în timp ce giurgiuvenii s-au mai trezit pe final și au creat panică în careul lui Poli la șutul lui Florea la colțul lung la care balonul aproape a mângâiat bara din dreapta lui Straton și la reluarea lui Romario Kortzorg la centrarea lui Săpunaru.

Scor final ACS Poli – Astra 2-0 (1-0) și campioana suferă prima înfrângere după cinci partide, în timp ce bănățenii părăsesc ultimul loc al clasamentului.

 

ACS Poli Timişoara (antrenor Ionuț Popa): Straton - Străuţ, Bocşan, Şeroni, Scutaru - Artean, Croitoru - Bărbuţ (min. 90 Sântean), Llorente, Doman (min. 80 Vădrariu) - Pedro Henrique (min. 67 Al. Popovici)

Astra Giurgiu (antrenor Marius Șumudică): S. Lung jr - A. Stan, Geraldo, Săpunaru, Junior Morais - Lovin (min. 34 Boubacar), Seto (min. 46 D. Florea) - Ioniţă (min. 70 Balaure), Kortzorg, Teixeira - Budescu

Alte știri din Liga 1