Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Astra învinge Universitatea și devine noul liderRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Dec 2019

Liga 1: Astra învinge Universitatea și devine noul lider

Pe ”Marin Anastasovici” Astra Giurgiu a învins Universitatea Craiova cu un nou gol creat de Budescu și Alibec și cu 40 de puncte trece pe primul loc al ierarhiei Ligii 1.

Primul șut pe poartă le aparține oaspeților prin Cicâldău în minutul 11, oltenii urmărind să obțină o victorie ce îi readucea pe locul secund la egalitate de puncte cu adversarii lor de astăzi. Astra răspunde în minutul 19 cu o lovitură de cap a lui Gabi Enache care nu prinde cadrul porții, însă cea mai mare ocazie a primei reprize apare în minutul 45 la cealaltă poartă. Mihăilă șutează din prima de la limita careului de 16 metri al Astrei și îl obligă pe Lazar să plonjeze în dreapta sa și să respingă în corner, iar la două minute distanță Bălașa a șutat din întoarcere de la 15 metri puțin pe lângă stâlpul din dreapta portarului gazdelor.

La reluare Alibec ratează o ocazie imensă în minutul 47 după o pasă greșită a lui Popescu, șeptarul gazdelor șutând din unghi, din interiorul careului direct în portarul oltenilor. Trei minute mai târziu se produce deschiderea de scor după ce Bălașa a pierdut la mijlocul terenului balonul șutându-l în Budescu, care l-a pus în cursă pe Alibec, de această dată șeptarul nemaigreșind ținta. După o perioadă de dominare a oltenilor în fața unei echipe giurgiuvene ce a absorbit perfect presiunea, tot Alibec a ratat trei mari ocazii pe finalul de meci. În minutul 84 a tras din 7 metri peste transversală cu toată opoziția lui Vătăjelu, apoi în minutul următor a șutat din unghi milimetric pe lângă stâlpul de la colțul lung, iar în minutul 87 nu reușește să reia de la un metru de linia porții pasa lui Budescu.

S-a încheiat 1-0, scor ce urcă Astra pe primul loc înaintea meciului de lunea viitoare de pe terenul CFR-ului.

 

Astra Giurgiu - Universitatea Craiova 1-0 (0-0)

Au marcat: Alibec (min. 50)

Astra Giurgiu (antrenor Bogdan Andone): Lazar - Graovac, Tamaș, Dima, Radunovic - G. Enache (min. 77 Bruno), G. Simion (min. 86 Dandea), Crepulja, V. Gheorghe (min. 71 Răduț) - Alibec, Budescu

Universitatea Craiova (antrenor Victor Pițurcă): L. Popescu - Vlădoiu, Bălașa, Acka, Vătăjelu - Mateiu (min. 82 Ivanov), Cicâldău, Bancu - Zakaric (min. 70 Bărbuț), M. Roman II, Mihăilă (min. 69 Ivan)

Alte știri din Liga 1