Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Astra întoarce de la 0-2 și învinge FCSBRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Iun 2020

Liga 1: Astra întoarce de la 0-2 și învinge FCSB

Un meci ciudat pe ”Marin Anastasovici” între Astra Giurgiu și FCSB, ultimul din turul play-off-ului. Un privitor care ar fi urmărit doar prima repriză ar fi dat ca învingătoare formația oaspete, care a controlat categoric primele 45 de minute, însă trupa pregătită de Bogdan Vintilă a fost radical schimbată ca mod de exprimare în partea a doua a jocului și, fără a forța, Astra a penalizat naivitatea din defensiva celor de la FCSB și și-a apropiat victoria.

Un joc relaxat, al unei echipe fără obiectiv din moment ce nu poate participa în cupele europene, i-a făcut pe giurgiuveni adevărate jaloane în fața unei formații ce avea nevoie de victorie pentru a mai spera la o fărâmă de șansă pentru titlu. Moruțan, șut scos de sub transversală de Lazar, și Man, șut din unghi respins de portarul gazdelor, au semnat două mari ocazii pentru FCSB în minutul 6, pentru ca în minutul 10 să vină rândul lui Adi Petre să trimită către poarta lui Lazar, dar balonul a trecut puțin pe lângă. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 18, Ovidiu Popescu învingându-l pe Lazar cu un șut cu stângul la colțul scurt după o pasă perfectă primită de la Man, apoi în minutul 29 Man dublează avantajul oaspeților după o pasă inspirată a lui Adi Petre și un șut la colțul lung. A fost de ajuns un moment de neatenție al lui Miron la centrarea lui Radunovic din minutul 36 și Alibec a redus din diferență cu o lovitură de cap, o execuție rară a sa. Budescu putea egala în minutul 38 din lovitură liberă, însă Vlad a fost atent și a respins de la vinclu, apoi a prins balonul.

Avertizarea primită – gol și ocazie de egalare în interval de două minute – nu a fost luată în considerare de FCSB, care după schimbarea la pauză a lui Adi Petre a pierdut din incisivitatea din careu. În oglindă, Alibec iese din ce în ce mai mult la rampă și după o fază în care l-a pierdut pe drum pe Miron și a șutat din unghi, balonul fiind respins greu în corner de Vlad, își trece în cont un assist. În minutul 52 o centrare a lui Radunovic nu este respinsă corect de Miron, balonul ajunge la Alibec, care pivotează și așează balonul pentru Seto și niponul îl învinge simplu pe Vlad din colțul careului mic. După un șut din fuleu al lui Budescu (min. 58), FCSB revine în ofensivă și Man nu poate relua pe poartă din voleu balonul centrat perfect de Vînă peste defensiva giurgiuveană. Zece minute mai târziu este rândul lui Cristian Dumitru să-i încerce vigilența lui Lazar, dar portarul a respins de la rădăcina barei din dreapta lui, apoi în minutul 75 atenția se mută la cealaltă poartă unde Răduț a trimis peste transversală din unghi. În cele din urmă Alibec reușește dubla în minutul 80 după o pasă perfectă la limita ofsaidului trimisă de Radunovic și o execuție în forță, fără șanse pentru Vlad.

Astra a învins cu 3-2 și a urcat pe locul 3 al clasamentului cu 28 de puncte, cu unul mai mult decât FCSB care coboară pe 4 și va juca etapa viitoare o adevărată finală pentru un loc în cupele europene cu FC Botoșani pe Arena Națională.

 

Astra Giurgiu - FCSB 3-2 (1-2)

Au marcat: Alibec (min. 36 și 80), Seto (min. 52)/Ov. Popescu (min. 18), Man (min. 29)

Astra Giurgiu (antrenor Bogdan Andone): Lazar – Bruno, Graovac, Dima (min. 83 Stahl), Radunovic – Șerban (min. 12 V. Gheorghe, min. 64 Dandea), Crepulja, Seto, Răduț – Alibec, Budescu (min. 83 K. Fatai)

FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): A. Vlad – Crețu, I. Cristea, Miron (min. 84 A. Niță), Ov. Popescu – D. Olaru, Vînă (min. 74 A. Popa), Moruțan – Man, A. Petre (min. 46 C. Dumitru), Fl. Tănase

Alte știri din Liga 1