Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Arădenii obțin a doua victorie pe teren propriu în acest campionatCiprian Petcut / SportPictures.eu
04 Apr 2021

Liga 1: Arădenii obțin a doua victorie pe teren propriu în acest campionat

UTA a fost echipa mai periculoasă în prima parte a jocului cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, prima ocazie fiind consemnată în minutul 9 la șutul cu pământul trimis de Buhăcianu din afara careului și respins cu greutate de Niczuly. Pasivitatea defensivei covăsnene a fost pedepsită de Tomozei în minutul 23 după o lovitură de colț la care fundașul dreapta al gazdelor a apărut perfect la 7 metri și a reluat cu capul imparabil pentru Niczuly, deschizând scorul. Buhăcianu poate fi considerat ghinionistul zilei după ce în minutul 29 a rămas singur cu portarul oaspeților și în zona punctului cu var a călcat pe balon și i-a permis lui Fofana să îndepărteze pericolul.

Chiar dacă a fost lipsită de motivație după ce și-a atins obiectivul - calificarea în play-off - formația covăsneană a dominat startul părții secunde cu ratările lui Fofana, lovitură de cap peste poartă în minutul 48, și Petrila, șut de la distanță respins de Iacob în minutul 55. Elevii lui Laszlo Balint au trecut peste momentele mai ezitante și s-au apropiat periculos de buturile oaspeților, în minutul 62 Albu reluând cu capul din 6 metri o minge centrată de Roger din corner și Niczuly a reținut pe linia porții, apoi Shlyakov a dublat avantajul în minutul 80 după o pătrundere în careul advers cu Florin Ștefan în spate și un șut din colțul careului mic ce l-a învins pe portarul covăsnenilor. Scorul putea lua proporții în minutul 87 când Buhăcianu a plecat de la jumătatea terenului de la limita ofsaidului și a rămas singur cu Niczuly, însă portarul covăsnenilor a ieșit dintre buturi și cu prețul unui cartonaș roșu l-a oprit pe vârful arădenilor la 25 de metri. Rămași în 10 și cu Fofana plasat între buturi, covăsnenii au ratat cea mai mare ocazie în minutul 89 prin Petrila, care a lovit bara din stânga lui Iacob după o cursă pe cont propriu și un șut de la 16 metri.

Succesul, al doilea pe teren propriu din această ediție de campionat, îi menține pe arădeni pe locul 10 cu 36 de puncte, în timp ce Sepsi OSK rămâne cu 44 de puncte pe locul 4.

 

UTA - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2-0 (1-0)

Au marcat: Tomozei (min. 23), Shlyakov (min. 80)

UTA (antrenor Laszlo Balint): Iacob – Tomozei (min. 80 Rrumbullaku), Benga (min. 64 Erico Da Silva), Fl. Ilie, Shlyakov – Roger, Isac (min. 46 Vorobjovas), Albu, Miculescu (min. 73 Ad. Petre) – Hora (min. 73 Bustea) - Buhăcianu

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly – Dimitrov, Bouhena (min. 46 Vaşvari), Mitrea, Tincu – Achahbar (min. 68 Gonzalez), Fofana, Fl. Ştefan (min. 82 Ştefănescu) – Petrila, Safranko (min. 68 Fulop), Tamaş (min. 46 Golofca)

Alte știri din Liga 1