Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Alibec, gol și pasă de gol în Ștefan cel MareRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Sep 2018

Liga 1: Alibec, gol și pasă de gol în Ștefan cel Mare

Dinamo înregistrează a patra înfrângere în campionat și prima pe teren propriu după ce Astra ”nașului” Alibec a încheiat al șaptelea meci consecutiv în Ștefan cel Mare fără înfrângere.

Bagheta ”SMURD-ului” Gheorghe Mulțescu, revenit la cârma echipei giurgiuvene după trei luni, a făcut din nou minuni, Alibec deschizând scorul după numai 13 minute după o pasă primită din flancul drept de la Begue. A fost primul gol înscris de șeptar după revenirea la Astra și al zecelea împotriva ”câinilor roșii”, reușită care i-a oferit încredere în continuare. Trei minute mai târziu, el a fost aproape de a înscrie direct din corner, după care inițiativa a trecut de partea gazdelor. Iliev a blocat șutul lui Cooper în minutul 17, apoi portarul bulgar a respins lansarea lui Popa de la aproximativ 20 de metri, pentru ca în minutul 27 tot Popa să șuteze din interiorul careului, Iliev să respingă în lateral, dar Cooper să fie blocat de fundașii Astrei la numai 3 metri de poarta goală. Llullaku a trimis cu capul peste poarta lui Penedo centrarea lui Radunovic din minutul 33, însă ultima ocazie a reprizei le aparține elevilor lui Florin Bratu, Neicuțescu reluând pe lângă buturile giurgiuvene după ce fusese blocat în primă instanță.

Gomelt semnează prima ocazie a celui de-al doilea mitan, în minutul 46, Neicuțescu reia pe centrul porții cinci minute mai târziu, apoi Alibec încearcă șutul de la distanță în minutul 57, balonul trimis de el de la 25 de metri trecând puțin peste transversala porții lui Penedo. Avertismentul s-a transformat în gol în minutul 66, când șeptarul Astrei a semnat un assist de senzație pentru Romario Moise, o pasă de 40 de metri ce l-a găsit pe acesta la marginea careului dinamovist, lobul executat surprinzându-l pe Penedo ieșit neinspirat departe de buturile sale. În minutul 75 o nouă pasă inspirată, cu exteriorul, a lui Alibec trimisă peste defensiva gazdelor l-a găsit pe Balaure liber la 8 metri, dar reluarea acestuia a fost deviată în corner de goalkeeper-ul dinamovist. După o dublă ratare în minutul 74 a lui Salomao și Gomelt, gazdele reduc din diferență în minutul 88 prin Subotic, jucătorul elvețian aflat la prima apariție în tricoul lui Dinamo reluând cu capul în plasă centrarea din lovitură liberă trimisă de Nistor. Forcing-ul de final se soldează cu două ratări mari ale lui Hanca, iar partida se încheie Dinamo – Astra 1-2 (0-1).

Rămasă cu 10 puncte, echipa din Ștefan cel Mare păstrează poziția a opta în ierarhie, în timp ce Astra urcă pe locul 2 la egalitate de puncte și aceeași diferență de golaveraj cu Sepsi OSK, dar cu mai multe goluri înscrise decât formația covăsneană.

 

Dinamo (antrenor Florin Bratu): Penedo - Corbu, M. Popescu, R. Grigore, Vl. Olteanu - Gomelt, Cooper (min. 54 Salomao) - Hanca, Nistor, Neicuţescu (min. 65 R. Moldoveanu) - D. Popa (min. 54 Subotic)

Astra Giurgiu (antrenor Marius Măldărășanu): Iliev - Belu-Iordache, Cestor, Erico Da Silva, Radunovic - Mrzljak, Biceanu - Balaure (min. 79 Crișan), Begue (min. 56 Moise), Llullaku - Alibec (min. 87 Găvîrliţă)

Alte știri din Liga 1