Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Aioani și Ganea stabilesc învingătoarea în GruiaFlaviu Buboi / SportPictures.eu
13 Aug 2021

Liga 1: Aioani și Ganea stabilesc învingătoarea în Gruia

CFR Cluj câștigă la limită partida disputată pe teren propriu cu Farul Constanța și se menține pe prima poziție a clasamentului cu maxim de puncte după 5 etape.

Elevii lui Marius Șumudică au făcut un joc foarte bun în primele 45 de minute, cu precădere în startul meciului și în minutele de dinaintea pauzei. Petrila a turat motoarele în minutul 6 și a trecut în viteză de Dussaut, încheind șarja dusă paralel cu linia de fund cu un șut din unghi la care Aioani a dat semne de nesiguranță și a reținut balonul în doi timpi. Trei minute mai târziu Sigurjonsson se înalță în mijlocul careului constănțenilor și lovește cu capul balonul centrat de pe partea dreaptă, dar Aioani s-a aflat pe traiectorie și a reținut simplu. Roata se întoarce repede și clujenii tremură în minutul 14 la șutul peste transversală al lui De Nooijer, găsit singur în careul gazdelor de Betancor, iar în minutul 20 atacantul spaniol încearcă o finalizare de clasă, își ridică balonul și șutează din întoarcere din mijlocul careului, dar fără ai crea probleme lui Bălgrădean. Golul a venit în minutul 36 la o fază ce nu promitea nimic: un șut pe centrul porții al lui Manea îl lovește în piept pe Aioani și Debeljuh, atent, a reluat în plasă din apropiere. Având doar varianta atacului la dispoziție, constănțenii lasă spații mari în defensivă și au fost aproape de a fi penalizați de Sigurjonsson (min. 39), care putea puncta din nou la capătul unui contraatac, sau Deac (min. 42), care a încercat o scăriță după o țesătură de pase cu Petrila și Debeljuh. Cea mai clară ocazie i-a aparținut lui Rodriguez (min. 45) cu un șut plasat de la 20 metri ce a lovit bara din apropierea vinclului din stânga lui Aioani, portarul oaspeților răscumpărându-și o jumătate din greșeala de la gol cu o intervenție salutară în al doilea minut de prelungiri la lovitura de cap a lui Graovac.

În partea a doua a jocului clujenii reduc ritmul, Sigurjonsson (min. 60) a fost aproape de a „ciupi” balonul din fața lui Aioani după o lansare în adâncime, imediat după aceea Pitu și-a încercat șutul de la aproximativ 25 de metri și l-a obligat pe Bălgrădean să se întindă și să rețină la firul ierbii. Atacurile constănțenilor de pe final de meci nu trec de bariera pe două rânduri a gazdelor, doar pe secundele de final Ganea ratează o ocazie imensă reluâd din careul mic pe lângă poartă centrarea pe jos, în fața porții trimisă de De Nooijer.

CFR obține a treia victorie consecutivă cu 1-0, celelalte succese fiind înregistrate tot cu diferența minimă, în timp ce Farul bifează prima partidă în care nu ia punct.

 

CFR Cluj - FC Farul Constanța 1-0 (1-0)

A marcat: Debeljuh (min. 36)

CFR Cluj (antrenor Marius Șumudică): Bălgrădean - Manea, Graovac, Ciobotariu, Latovlevici - Rodriguez, Sigurjonsson (min. 66 Omrani), C. Deac - Petrila (min. 73 Gîdea), Debeljuh (min. 67 Alibec), Chipciu (min. 19 Păun)

FC Farul Constanța (antrenor Gheorghe Hagi): Aioani - Dussaut (min. 59 Ciobanu), Larie, Ghiţă, De Nooijer - Pires (min. 70 Grameni), Mladen, Artean - Chiţu (min. 59 Ganea), Betancor (min. 58 Ad. Petre), Pitu (min. 73 Bodişteanu)

Alte știri din Liga 1