Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Academica, lecție de pragmatism și trei puncte Sub AriniValentin Macrea / SportPictures.eu
26 Iun 2020

Liga 1: Academica, lecție de pragmatism și trei puncte Sub Arini

FC Hermannstadt pierde pe teren propriu cu Academica Clinceni chiar în ziua în care recursul înaintat pentru neacordarea licenței pentru Liga 1 a fost câștigat, o ironie a sorții pentru suporterii sibieni care văd cum se spulberă șansele favoriților de a-și păstra locul pe criterii sportive. Și mai ironic este faptul că fotbaliștii pregătiți de Ruben Albes au dominat pe parcursul întregului meci, însă au fost incapabili să concretizeze pe tabelă cele câteva acțiuni mai închegate.

În minutul 12 Debeljuh nu a putut fructifica un cadou făcut de Patriche, fundașul ilfovenilor alunecând la pasa lui Humanes și lăsându-l pe atacantul gazdelor singur cu Vâlceanu, dar revenind a îndepărtat pericolul în ultimă instanță. La nouă minute distanță Jo Santos a șutat cu efect din afara careului, însă balonul a trecut pe lângă vinclul din stânga lui Vâlceanu, apoi în minutul 28 Academica trimite primul șut pe poarta lui Cristiano la capătul unei pătrunderi a lui Matei. Până la pauză gazdele se mai apropie periculos de buturile apărate de Vâlceanu, prima dată în minutul 42 la șutul cu exteriorul trimis de Opruț puțin pe lângă stâlpul din stânga portarului oaspeților, apoi în minutele de prelungiri când Humanes luftează în propriul careu, dar reușește să-i sufle în ultim moment balonul din gheată lui Debeljuh.

După pauză Academica se apropie periculos în minutul 57 când la o centrare pe jos a lui Vojtus Șut luftează în 6 metri, Albu se încurcă în minge, iar Dâlbea deviază șutul lui Cebotaru de la 14 metri. Din cornerul rezultat a survenit deschiderea scorului: centrarea lui Cebotaru este reluată cu capul direct în plasă de Patriche, nemarcat de Adrian Bălan, adversarul direct. Avantajul luat pe tabelă s-a dovedit a fi decisiv până la final, sibienii pierzând din consistența jocului, doar lovitura de cap trimisă pe spate de Yazalde în minutul 85 și scoasă de Vâlceanu de pe linia porții animând finalul de meci.

Așadar, Academica bifează al treilea succes consecutiv și face 23 de puncte din 6 partide, în timp ce sibienii rămân cu 18 puncte din 5 etape disputate.

 

FC Hermannstadt Academica Clinceni 0-1 (0-0)

A marcat: Patriche (min. 58)

FC Hermannstadt (antrenor Ruben Albes): Cristiano – Vodă (min. 60 T. Almeida), Viera, I. Stoica, R, Opruț – Romario, Dâlbea (min. 72 P. Petrescu) – Jo Santos, Debeljuh, Bușu (min. 60 Caiado) – Ad. Bălan (min. 72 Yazalde)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu – G. Matei, Patriche, Humanes, Dobrescu – Șut, Cebotaru (min. 60 Ventura), Albu – Șușu (min. 9 F. Achim, min. 60 Merloi), Vojtus (min. 75 Markovic), Buziuc (min. 75 Kontoes)

Alte știri din Liga 1