Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Academica începe să capete consistențăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
31 Oct 2020

Liga 1: Academica începe să capete consistență

Academica Clinceni leagă două victorii în această ediție de campionat după ce câștigă pe teren propriu cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Ilfovenii au avut o primă ocazie în minutul 10 la lovitura de cap a lui Chunchukov ce a trecut peste transversala porții lui Niczuly, apoi în minutul 15 atacantul bulgar a modificat tabela cu un șut din interiorul careului după o lansare lungă, venită din propria jumătate de teren a gazdelor. La numai cinci minute distanță Sepsi OSK putea egala, dar Vâlceanu a scos cu un reflex de excepție șutul din unghi al lui Aganovici după ce balonul a circulat bine prin careul gazdelor, apoi în minutul 29 Cristi Tănase a pasat bine în fața porții lui Niczuly, dar nici Chunchukov, nici Rusescu nu au putut ajunge la balon pentru a-l trimite în plasă. Chunchukov și-a continuat prestația bună și a obținut un penalty în minutul 39 la o fază pornită de la o pasă lungă trimisă perfect de Cristi Tănase. Atacantul bulgar i-a luat fața lui Vașvari și a căzut imediat ce a simțit pe umăr mâna acestuia și l-a determinat pe arbitrul Florin Andrei să indice punctul cu var, însă Rusescu a ratat execuția după ce a fost ghicit de Niczuly. Nu a trecut mult și Rusescu și-a reparat greșeala după ce a interceptat o pasă cu capul trimisă de Deligiannidis pentru Niczuly și l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut sec.

Cu un scor liniștitor pentru Ilie Poenaru, partea a doua nu a adus mai multă implicare în joc a covăsnenilor, care au fost aproape de primirea celui de-al treilea gol în minutul 53 când Rusescu i-a pasat pe culoar cu exteriorul lui Tănase, dar șutul acestuia din interiorul careului a fost respins în corner de Niczuly, apoi în minutul 58 Chunchukov a trimis din foarfecă puțin pe lângă stâlpul din stânga portarului. Golofca are singura șansă mai consistentă a oaspeților în minutul 74, atunci când atacantul împrumutat de la CFR Cluj a trecut printre trei adversari și a șutat puternic la colțul scurt obligându-l pe Vâlceanu să respingă în corner.

S-a încheiat 2-0, o victorie semnată de experiența unor jucători precum Rusescu și Cristi Tănase și de prestația promițătoare a bulgarului Chunchukov. Academica face 13 puncte și urcă pe 6, în timp ce Sepsi OSK rămâne pe 4 cu 15 puncte.

 

Academica Clinceni - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2-0 (2-0)

Au marcat: Chunchukov (min. 15), Rusescu (min. 43)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu - Paşov, Jutrici, Gardoş (min. 77 Patriche), Dobrescu - Cascini, Cebotaru - Cordea, Tănase (min. 77 Boiciuc), Morar (min. 6 Ciunciukov, min. 63 L. Dumitriu) - Rusescu (min. 77 P. Petrescu)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly - Deligiannidis, Bouhenna, Mitrea, Ştefănescu - Aganovici, Vaşvari, I. Fulop (min. 63 Achahbar) - Dragomir (min. 12 Purece), Bajrovici (min. 46 Golofca), L. Fulop (min. 46 Nouvier)

Alte știri din Liga 1