Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Academica câștigă primul duel cu Dinamo din acest anRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Feb 2020

Liga 1: Academica câștigă primul duel cu Dinamo din acest an

Sub ploaia rece care a spălat Bucureștiul, Dinamo a înghețat în partida din Ștefan cel Mare cu Academica Clinceni și a părut că a uitat să se exprime la fel ca în ”eternul derby”.

Elevii lui Dusan Uhrin au beneficiat de o primă șansă de a deschide scorul în minutul 32 când arbitrul Marcel Bîrsan a dictat eronat o lovitură liberă indirectă de la 6 metri după o fază în care a considerat că șutul ratat al lui Kontoes în încercarea de a degaja a fost o pasă la portar. Pasa scurtă a lui Valentin Lazăr până la Perovic a fost continuată cu un șut în forță, dar direct în zidul jucătorilor ilfoveni plasat pe linia porții. Până la pauză am notat două jumătăți de ocazie ale dinamoviștilor la reluarea cu capul mult peste poartă a lui Puljic din minutul 34 și la șutul lu Robert Moldoveanu din minutul 41 blocat de Kontoes.

Minutul 50 a adus o fază care a prevestit unicul gol al întâlnirii: Puljic a pasat în interiorul careului pentru Filip a cărui degajare slabă a ajuns la Buziuc, mijlocașul intrat după pauză a șutat din afara careului pe direcția lui Piscitelli care a parat, balonul a ajuns la Moussa, dar atacantul a șutat din 7 metri în piciorul portarului gazdelor. În minutul 66 Merloi a tras din unghi și balonul a trecut milimetric pe lângă stâlpul de la colțul lung, pentru ca un minut mai târziu Valentin Lazăr să rateze o ocazie monumentală trimițând din voleu din 6 metri peste transversală. Modificarea tabelei a survenit în minutul 71 după o degajare slabă a lui Piscitelli până la Kostrna, o pasă înapoi cu capul a acestuia interceptată de Buziuc și un șut cu efect, de această dată, de la 18 metri al mijlocașului ce l-a pironit pe portarul gazdelor și a intrat în plasă la colțul lung. Dinamo a alergat după egalare, dar Miguel Santos a fost magistral în minutul 79 la șutul de la 15 metri al lui Fabbrini, ultimele faze importante petrecându-se în jumătatea gazdelor. În minutele de prelungiri Piscitelli putea lua cartonaș roșu la intervenția neinspirată la 30 de metri de propria poartă asupra lui Buziuc pe care l-a lovit violent cu șoldul în săritură, apoi în secundele de final tot Buziuc este blocat în careul dinamovist de goalkeeper-ul gazdelor cu toate că ar fi putut pasa către Markovic, liber în lateral.

Academica pleacă cu toate cele trei puncte puse în joc și cu 14 puncte urcă pe locul 4 al play-out-ului la trei lungimi în urma dinamoviștilor, pe care îi vor reîntâlni marți în sferturile Cupei României.

 

Dinamo București - Academica Clinceni 0-1 (0-0)

A marcat: Buziuc (min. 71)

Dinamo București (antrenor Dusan Uhrin): Piscitelli - Kostrna, Puljic, R. Grigore, Skovajsa - V. Lazăr, Al. Răuță (min. 75 D. Popa), I. Filip, Fabbrini - R. Moldoveanu (min. 46 Sin), Perovic (min. 70 Montini)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Miguel Santos - Dobrescu, Munoz, Nichita, Kontoes - Albu - Merloi (min. 84 G. Matei), Vojtus, Cebotaru, R. Ion (min. 46 Buziuc) - Moussa (min. 62 Markovic)

Alte știri din Liga 1