Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Yachting
Lectorul universitar Alexandru Micu este noul președinte al Federației Române de Yachting
14 Mai 2018

Lectorul universitar Alexandru Micu este noul președinte al Federației Române de Yachting

Consiliul Federal al Federației Române de Yachting (FRY) l-a desemnat, joi, 8 mai 2018, pe vicepreşedintele FRY, lector universitar Alexandru Micu să preia atribuţiile de preşedinte al Federației, în calitate de preşedinte interimar, ca urmare a demisiei lui Ionuț Pițirigă din această funcție. Interimatul lui Alexandru Micu va dura până la următoarea Adunare Generală a Federaţiei Române de Yachting estimată a se desfăşura în luna martie/aprilie 2019.

Proaspătul președinte își propune să dezvolte o comunicare mai bună cu Ministerul Tineretului și Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român în vederea susținerii sportivilor Ebru Bolat și Tarkan Bolat în campania de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio. De asemenea, Alexandru Micu intenționează să demareze primul program acreditat de Federația Internațională de Sailing (World Sailing) pentru pregătirea instructorilor de yachting din România. Nu în ultimul rând, Micu dorește să implementeze, în România, și un prim program de creștere a numărului de practicanți ai sportului cu vele.

Alexandru Micu, lector universitar al Universităţii Maritime din Constanţa, a devenit singurul instructor din România recunoscut internaţional pentru formarea şi coordonarea specialiştilor din domeniul yachtingului. Apreciat drept unul dintre cei mai prestigioși antrenori de yachting din România, Alexandru Micu este doctor în științe al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, având un master în domeniul managamentului și organizării bazelor sportive. Deține titlul de ”Maestru al sportului”, fiind decorat cu Medalia ”Meritul Sportiv” clasa a II-a.

Alte știri din Yachting