Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
La dublu da, la simplu nu
09 Ian 2014

La dublu da, la simplu nu

În faza sferturilor de finală ale probei de simplu de la Hobart, Monica Niculescu a cedat în fața spaniolei Estrella Cabeza Candela (nr. 114 WTA) în trei seturi. După ce în primul set a fructificat cele două mingi de break de care a dispus și a câștigat 6-3, în cel de-al doilea set s-a instituit un echilibru ce a dus la tiebreak. Momentul decisiv a intervenit atunci când, la 4-3 în tiebreak pentru adversara sa, Monica își pierde ambele servicii și Cabeza Candella fructifică prima șansă de set. În decisiv, Monica pleacă bine și ajunge la 4-2, după care cedează teren și două break-uri adversarei, care câștigă cu 6-4.

În cadrul aceluiași turneu, Monica a avut mai mult succes la dublu, acolo unde s-a calificat în semifinalele probei alături de Klara Zakopalova. În sferturile de finală adversare le-au fost japonezele Shuko Aoyama și Miki Miyamura, de care au dispus în trei acte – 6-2 4-6 10-5. După un prim set adjudecat în jumătate de oră, Monica și Klara încep ezitant al doilea set și lasă inițiativa adversarelor, care iau conducerea cu 3-0 și își mențin avantajul până la 5-2. Japonezele reduc strocul și scorul devine 5-4 cu speranțe de revenire în joc a adversarelor. Asiaticele își fac serviciul și câștigă ghemul 10 și setul, ceea ce împinge jocul în ”loteria” super-tiebreak-ului. Se merge cap la cap până la 5-5, moment în care Monica și Klara revin la cârmă și își adjudecă decisivul cu 10-5. În penultimul pas al competiției Monica și Klara vor juca împotriva dublului cap de serie nr. 4 format din taiwaneza Yung-Jan Chan și slovaca Janette Husarova.

Alte știri din Tenis de câmp