Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNM: Baia Mare, victorioasă în primul meci al finaleiAlexandru Hojda / Mediafax Foto
22 Mai 2015

LNM: HCM Minaur Baia Mare, victorioasă în primul meci al finalei

HCM Minaur Baia Mare a învins-o pe CSM București cu scorul de 26-24 (15-12), vineri seara, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Capitală, în primul meci al finalei Ligii Naționale de handbal masculin. Minaur a făcut un pas important către al treilea său titlu de campioană a României, primul după 1999.

Băimărenii au început foarte bine meciul, au condus cu 2-0 (min. 3), CSM a egalat, 2-2 (6), după care oaspeții au punctat de șapte ori la rând și s-au desprins la 9-2 (12). Bucureștenii și-au revenit apoi și au înscris cinci goluri consecutive, revenind în meci, 7-9 (17).

Minaur a avut iar o perioadă bună de joc și scorul s-a mărit la 13-7 (23), însă CSM a redus din diferență, avantajul oaspeților fiind de doar trei goluri la pauză, 15-12, în condițiile în care gazdele au irosit și două aruncări de la 7 metri. Portarul maghiar Tatai (Minaur) a fost eliminat două minute în finalul primei reprize pentru faptul că s-a luat la ceartă cu un coechipier.

CSM a continuat perioada bună și după pauză, iar în minutul 37 reușea egalarea, 15-15, iar apoi a preluat conducerea, 17-15 (40). Minaur a avut 12 minute fără gol (29-41). Echipa antrenată de Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă a ajuns la un avantaj maxim de patru goluri pe tabelă, 21-17 (45), dar a avut un final mai slab, cu doar trei goluri înscrise în ultimul sfert de oră și nouă primite. Omul ultimelor cinci minute a fost spaniolul Malmagro, care a înscris ultimele trei goluri ale vizitatorilor.

Pentru CSM, de la care s-a remarcat mai ales portarul Ionuț Iancu (peste 15 intervenții), au marcat Sasa Marijanac - 6 goluri, Tiberiu Constantinescu - 5, Nicușor Negru - 5, Krsto Milosevic - 4, Adrian Rotaru - 2, Marko Simovic - 1, Marius Novanc - 1.

Pentru Minaur au înscris Marius Sadoveac - 8 goluri, Cristian Malmagro - 5 goluri, Antonio Pribanic - 4, Nikola Eklemovic - 3, Viorel Fotache - 3, Daniel Bera - 2, Alexandru Sabou - 1.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri, următoarele două fiind programate la Baia Mare, pe 26 mai și, eventual, 28 mai.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Handbal