Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Turdenii iau bronzulMircea Rosca / SportPictures.eu
07 Iun 2017

LNHM: Turdenii iau bronzul

Sala de sport ”Gheorghe Barițiu” din Turda a fost gazda partidei decisive a înfruntării pentru medaliile de bronz ale campionatului Ligii Naționale de handbal masculin. Două meciuri cu scenarii diferite au readus în localitatea clujeană pe AHC Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud: o primă manșă disputată, încheiată cu victoria la limită a gazdelor turdene a fost urmată de o victorie categorică repurtată de ”delfini” în meciul jucat la Constanța contra unei echipe oaspete care și-a lăsat la odihnă o parte din titulari.

Ambele echipe au aruncat în luptă astăzi ultimele rezerve de energie pentru un spectacol sportiv ce merită aplauzele tuturor iubitorilor handbalului. Aflați la capătul unui sezon istovitor, în care au ajuns până în finala Cupei Challenge, turdenii au confruntat o echipă cu mulți jucători aflați în pragul retragerii, pentru doi dintre ei Rudi Stănescu și macedoneanul Branislav Angelovski partida de astăzi fiind ultima din carieră.

Constănțenii au fost cei care au preluat conducerea ostilităților din minutul 9 de la 7:5 pentru gazde, reușind o serie incredibilă de 8 goluri și intrând la pauză cu avantaj de cinci lungimi 13:18. Imediat după reluarea jocului a venit rândul gazdelor să înscrie pe bandă rulantă pe fondul impreciziei în ofensivă a constănțenilor, iar la jumătatea reprizei secunde tabela indica 22:22. Cutura și Crnoglavac au readus ”delfinii” în avantaj de două goluri, dar eliminarea lui Nikolic a oferit elevilor lui Horațiu Gal șansa de a egala și apoi de a prelua conducerea cu 26:25. Cutura a egalat în minutul 58, apoi Georgică Cîntec a înscris pentru 27:26, scorul final al partidei, care s-a încheiat cu un protest al constănțenilor: cu 6 secunde înainte de final Rudi Stănescu a decis retragerea echipei din teren în semn de protest la adresa arbitrajului (cinci eliminări fiind dictate în tabăra echipei vizitatoare, numai una pentru gazde).

La intervenția lui Laurențiu Toma, constănțenii au intrat în teren și au încheiat meciul, dar problema arbitrajelor a fost încă o dată ridicată și o analiză a forului competent se impune după evenimentele din meciurile decisive ale celor două finale.

Așadar, AHC Potaissa Turda obține medaliile de bronz și va reprezenta România în Cupa Challenge, în timp ce HC Dobrogea Sud termină pe locul 4 după primul sezon în Liga Națională și va juca în Cupa EHF.

 

Meciul pentru locurile 3-4:

AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud  27:26 (13:18) - scor general 2-1

Alte știri din Handbal