Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Steaua, joc consistent și succes pe BegaCornel Putan / SportPictures.eu
15 Feb 2018

LNHM: Steaua, joc consistent și succes pe Bega

Etapa a 19-a a Ligii Zimbrilor a debutat cu derbiul de la Timișoara dintre SCM Politehnica și CSA Steaua București. Meciul a fost unul controlat de la cap la coadă de roș-albaștri, care și-au confirmat statutul de lider al campionatului prin modul în care au abordat jocul.

Steaua a fost cea care a intrat mai bine în partidă și conducea cu 4:1 în minutul 9. O ratare pe contraatac a lui Mihalcea și un gol al gazdelor pe pozițional a limitat proporțiile scorului, însă echipa pregătită de Ovidiu Mihăilă s-au distanțat la 6:2 în minutul 16 după un 7 metri transformat de Florea. Tudor Stănescu a închis poarta roș-albaștrilor în prima parte a meciului și cu 5 intervenții reușite a anihilat practic ofensiva gazdelor, astfel încât după două treimi scurse din prima repriză scorul era 8:3 pentru Steaua. După un time out solicitat de Pero Milosevic, bănățenii reușesc să lege două goluri consecutive, în timp ce erorile devin din ce în ce mai prezente în jocul ambelor formații. Șania, Kedzo, Hrimiuc și Talaș înscriu pe bandă rulantă și scorul a devenit 10:6 pentru Steaua, apoi Mihalcea stabilește scorul pauzei, 11:6.

Tot oaspeții încep mai bine și partea a doua a jocului, detașându-se la +7 după două minute de la reluare prin Mihalcea și Talaș, dar bănățenii au avut o tresărire de orgoliu și au redus din diferență prin Fenici și Savic. Steliștii au refăcut rapid diferența și au reușit să o mărească la +8 în minutul 51 după reușita lui Roșu, dar căpitanul Fenici și Marjanovic renasc speranța în rândul publicului timișorean. Cele 14 intervenții ale lui Stănescu și reușita de pe tabelă a lui Mihalcea în dublă inferioritate pentru 24:16, apoi cea a lui Irimescu în inferioritate simplă pentru 25:16 au înclinat definitiv balanța în favoarea roș-albaștrilor cu trei minute înainte de final. Ultimele minute au fost mai relaxate, cu acțiuni finalizate de ambele formații, la finalul cărora Steaua a încheiat cu un avans consistent pe tabelă, 27:20.

CSM București a spulberat în sala Rapid lanterna roșie a clasamentului într-un meci în care 45 dintre cele 55 de aruncări la poartă au fost transformate în gol. Sajad Esteki a tras după el echipa campioană și cu un gol în ultima secundă în partida de la Suceava a adus trei puncte ce îi urcă pe alb-roșii pe locul 5 cel puțin temporar, până la finalul partidei de mâine dintre Dobrogea Sud Constanța și CSM Focșani. Vrâncenii sunt obligați să dea ceea ce au mai bun în meciul de pe litoral dacă doresc să rămână în cărți pentru ultimul loc de play-off pentru care se luptă cu Minaur Baia Mare, echipă ce a valorificat avantajul terenului propriu în compania celor de la CSM Făgăraș.

 

Programul etapei a 19-a este următorul:

Joi, 15 februarie

SCM Politehnica Timișoara - CSA Steaua București  20:27 (6:11)

CSM București - CS Politehnica Iași  45:27 (20:17)

CSU Suceava - CS Dinamo București  27:28 (14:13)

CS Minaur Baia Mare - CSM Făgăraș  27:22 (14:13)

Vineri, 16 februarie

AHC Dobrogea Sud Constanța - CSM Focșani 2007

Joi, 22 februarie

HC Vaslui - AHC Potaissa Turda

Partida AHC Dunărea Călărași - HC Odorhei a fost omologată cu scorul de 10:0 pentru gazde datorită retragerii din campionat a echipei HC Odorhei.

Alte știri din Handbal