Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Spectacol în meciurile de debut din play-offRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Apr 2018

LNHM: Spectacol în meciurile de debut din play-off

Play-off-ul Ligii Naționale de handbal masculin a debutat astăzi cu trei meciuri disputate la București, Chiajna și Turda.

În sala Rapid CSM București a suferit un șoc după ce a pierdut la aruncările de la 7 metri prima manșă a disputei cu SCM Politehnica Timișoara. Având un avantaj de două goluri cu două minute înainte de final, jucătorii pregătiți de portughezul Paulo Jorge Pereira păreau aproape de o victorie ce îi menține pe drumul către a patra finală consecutivă a campionatului, dar căpitanul Fenici și Orbovic au înscris pentru bănățeni și le-a menținut vie speranța. La aruncările de departajare Șomlea și Marijanac au ratat prima și respectiv a cincea aruncare, în timp ce bănățenii au înscris de patru ori și pleacă acum ca favoriți la calificare.

În sala Concordia din Chiajna CSA Steaua a suferit primele 30 de minute în fața unei echipe Minaur Baia Mare care i-a dat bătăi de cap și în turneul Final Four al Cupei României. Fără experimentatul Ragot, băimărenii au controlat mare parte din prima repriză în care scorul a evoluat de la 1:1 în minutul 7 la 1:4 în minutul 11 și 4:7 în minutul 17. Egalarea la 8 prin golul lui Roșu și trecerea în avantaj 12:11 pentru scurt timp înainte de pauză a dat semnalul revenirii steliștilor, care imediat după reluare s-au distanțat la 20:15 pe fondul unei perioade de incoerență în ofensivă a oaspeților. Revenirea elevilor lui Raul Fotonea a fost tardivă, astfel încât jucătorii pregătiți de Ovidiu Mihăilă merg joi în Maramureș cu ascendent moral pentru calificarea în semifinale.

La Turda, în sala Gheorghe Barițiu semifinaliștii Cupei Challenge au făcut diferența în a doua repriză a partidei cu Dunărea Călărași după ce oaspeții porniseră mai bine și aveau +3 pe tabelă, 3:6, în minutul 5. Ridicând nivelul de joc în ultimele 20 de minute, turdenii s-au distanțat la +3, 22:19, în minutul 48 și +4, 26:22, cu patru minute înainte de final, dând speranțe pentru meciul numărul doi al disputei, programat miercuri la Călărași.

Mâine va avea începe cea de-a patra dispută din sferturi, în sala din șoseaua Ștefan cel Mare Dinamo urmând a primi vizita celor de la AHC Dobrogea Sud Constanța în cea mai interesantă înfruntare din această fază a competiției.

 

Rezultatele primelor meciuri din faza sferturilor de finală sunt următoarele:

Duminică, 15 aprilie

CSA Steaua București - CS Minaur Baia Mare  25:23 (12:12)

AHC Potaissa Turda - AHC Dunărea Călărași  27:24 (12:12)

CSM București - SCM Politehnica Timișoara  28:29 (12:11, 25:25)

Luni, 16 aprilie

Dinamo București - AHC Dobrogea Sud Constanța

Meciurile numărul 2 vor avea loc pe 18 și 19 aprilie, iar decisivul, dacă va fi nevoie, pe 29 aprilie pe terenul gazdelor de astăzi.

 

În grupa locurilor 9-12 s-au disputat astăzi următoarele jocuri:

CSM Făgăraș - CSM Focșani 2007  22:26 (9:15)

HC Vaslui - CSU Suceava  24:26 (10:13)

CSM Focșani și CSU Suceava au câte 11 puncte, în timp ce CSM Făgăraș și HC Vaslui rămân cu câte 9 puncte.

Celelalte etape se vor disputa pe 22 și 29 aprilie, 6, 13 și 20 mai.

Alte știri din Handbal