Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: HC Odorhei se retrage din campionatMircea Rosca / SportPictures.eu
30 Ian 2018

LNHM: HC Odorhei se retrage din campionat

Un comunicat sec postat pe pagina Federației Române de Handbal anunță retragerea din campionat a echipei clasate pe locul 4 în ierarhie, cu șanse importante în lupta pentru titlu. Textul comunicatului este următorul:

”Vă aducem la cunoştinţă retragerea din Campionatul Naţional - Liga Zimbrilor a clubului HC Odorheiu Secuiesc datorată problemelor financiare apărute. Astfel conform Art. 32 din RODCNH 2017-2018, următoarele jocuri programate vor fi considerate neprezentări şi omologate cu 10-0 pentru adversari.”

Echipa din Odorheiul Secuiesc a fost înființată și era sponsorizată de Verestóy Attila, cel care a activat şi ca preşedinte al clubului. După decesul omului politic în urma unei boli grave, așa cum se arată pe site-ul clubului ”ultimele zile au trecut cu căutarea soluţiilor de supravieţuire. În prima fază, clubul a înştiinţat jucătorii că nu mai poate asigura continuarea la acelaşi nivel financiar ca şi până acum. Handbaliştilor le-a fost permis să-şi caute o echipă nouă, au fost declaraţi jucători liberi. În faza a doua am cerut ajutorul autorităţilor locale. Echipa a purtat şi până acum numele oraşului, şi a dus renumele şi faima sa în ţară şi peste hotare”.

Cu toate acestea, ”analizând starea financiară, şi constatând că viitorul lui HC Odorhei nu este garantat, conducerea a trebuit să ia o decizie imediată. Perspectiva sezonului de primăvară fiind una foarte nesigură, singura soluţie a fost retragerea echipei din Liga Naţională. Ne rămân rezultatele obţinute, medaliile cucerite, ridicarea Cupei Challenge deasupra capului” se menționează în comunicat.

Alte știri din Handbal