Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Dramatism în meciurile decisiveRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
13 Apr 2017

LNHM: Dramatism în meciurile decisive

”Delfinii” se califică la lovituri de departajare la Odorhei după un meci pe muchie de cuțit. Aihan Omer și-a văzut elevii conduși cu 4:0, dar aceștia au revenit și aveau un avantaj de trei goluri la pauză 12:15. HC Odorhei a reușit să echilibreze tabela abia spre finalul jocului, iar Komogorov a adus egalitatea 25:25 cu trei secunde înainte de final în urma unei aruncări de la 9 metri. S-a trecut la lovituri de departajare, echipa constănțeană nu a ratat nicio aruncare, în timp ce gazdele au ratat în două rânduri prin Komogorov şi Markez. De fapt, meritul principal îi aparține sârbului Dane Sijan, portarul ”delfinilor” ce urmează să își încheie în curând contractul fiind ”responsabil” pentru calificarea în semifinalele competiției.

La Turda decizia s-a luat în ultimele secunde ale partidei decisive dintre Potaissa și SCM Politehnica Timișoara, gazdele fiind salvate de Adomnicăi cu un gol ce aduce o nouă calificare a echipei pregătite de Horațiu Gal. Urmează o perioadă agitată pentru turdeni, care pe 22 și 29 aprilie dispută semifinala Cupei Challenge cu islandezii de la Valur Reykjavik, apoi după pauza datorată meciurilor echipei naționale cu Serbia, ei vor putea disputa seria meciurilor din semifinala contra celor de la CSM București.

 

Rezultatele înregistrate în runda decisivă a sferturilor de finală sunt următoarele:

AHC Potaissa Turda - SCM Politehnica Timișoara  24:23 (14:11) - scor general 2-1

HC Odorhei - HC Dobrogea Sud  25:26 (12:15) - scor general 1-2

În semifinale se vor desfășura întâlnirile Dinamo București - HC Dobrogea Sud și CSM București - AHC Potaissa Turda.

 

Tot astăzi au fost programate meciurile etapei a doua din play-out. În ambele partide s-au înregistrat victorii la limită ale favoritelor, scorurile fiind:

CSM Satu Mare - CSA Steaua București  23:24 (9:13)

CSU Suceava - CSM Focșani 2007  19:18 (7:10)

CSM Făgăraș stă.

Ultima clasată la finalul acestei faze va retrograda direct, iar penultima și antepenultima vor juca în turneul de promovare cu echipele clasate pe locurile 2 și 3 în cele două serii ale Diviziei A.

Alte știri din Handbal