Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Dinamo, prima finalistăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Mai 2017

LNHM: Dinamo, prima finalistă

În sala din șoseaua Ștefan cel Mare, Dinamo București a învins în această seară în meciul decisiv pentru calificarea în finala campionatului pe HC Dobrogea Sud.

Dinamo a început mai bine jocul și conducea cu 3:0 în minutul 7, constănțenii reușind să spargă gheața un minut mai târziu prin Vujadinovic. Inconsistența din atac este dublată de spațiile largi din defensivă ce le-au permis gazdelor să se distanțeze la 8:3 la jumătatea primei reprize, cu largul concurs al portarului Irimuș care a sigilat poarta alb-roșiilor cu o serie intervenții de efect. Dominarea totală a lui Dinamo se atenuează treptat și ”delfinii” reduc din handicap în minutul 28 când tabela indica 13:12. Dane Sijan a făcut la rândul său minuni în poarta constănțenilor, dar o decizie a arbitrilor care nu au sancționat picior la un jucător dinamovist le-a permis acestora să conducă atacul și să încheie repriza cu avantaj de două goluri, 15:13.

Elevii lui Eliodor Voica au accelerat în startul reprizei secunde și în minutul 40 aveau din nou cinci goluri avans 20:15, însă în numai opt minute dobrogenii au refăcut distanța de la pauză, 23:21. Cu toate acestea deciziile arbitrilor cu pondere mai mare în favoarea echipei gazdă au iritat tabăra constănțenilor și le-au oferit dinamoviștilor ocazia să refacă o diferență confortabilă. În ultimele cinci minute ale partidei oaspeții au lăsat garda jos și s-a terminat Dinamo București – HC Dobrogea Sud 30:25 (15:13).

Cu scorul general 2-1, Dinamo este prima echipă calificată în finala Ligii Naționale, numele adversarei sale urmând a fi aflat miercuri, 24 mai, la finalul meciului decisiv AHC Potaissa Turda – CSM București.

Alte știri din Handbal