Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Dinamo păstrează titlul de campioană și face primul event din istoria saRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Iun 2017

LNHM: Dinamo păstrează titlul de campioană și face primul event din istoria sa

Dinamo București a învins și în partida numărul 2 a finalei campionatului Ligii Naționale de handbal masculin și păstrează titlul de campioană, adăugând în vitrina clubului al 14-lea trofeu. În sala Rapid, elevii lui Eliodor Voica au controlat de la un capăt la celălalt meciul contra celor de la CSM București, jucătorii pregătiți de Zvonko Shundovski nereușind să repete prestația bună din prima întâlnire disputată în sala Dinamo miercurea trecută, dar au avut o revenire dramatică pe final ce a dus partida la loteria aruncărilor de la 7 metri.

Ambele formații au practicat un joc defensiv foarte bine organizat, de unde și numărul mic de goluri înscrise cel puțin în primele 30 de minute, însă și miza partidei și-a pus amprenta asupra prestației și de aici și numărul destul de mare de ratări. Ambii titulari ai porților, dinamovistul Irimuș și Iancu de la gazde au avut intervenții salutare, aplaudate la scenă deschisă de cele două galerii. ”Câinii roșii” au fost cei care au condus tot timpul pe tabelă, gazdele întâlnirii de astăzi reușind să egaleze la 17 în minutul 24 și au aprins finalul de meci. mai ales după ce Iancu a apărat o aruncare de la 7 metri a lui Ragot, însă un fault în atac al lui Negru penalizat de arbitri i-a dat ocazia lui Asoltanei să înscrie pe contraatac în poarta goală, apoi Mironescu i-a dus pe dinamoviști la două goluri diferență cu trei minute înainte de final. Saurina a redus din diferență din 7 metri, dar Allahkaram Esteki a înscris un gol esențial cu 40 de secunde înainte de final. Banca CSM-ului a protestat vehement pentru faptul că dinamoviștii au jucat cu un om în plus în situația în care Mironescu fusese eliminat, dar jocul s-a reluat și reușitele lui Georgievski și Aslanian egalează tabela, apoi Sajad Esteki aruncă în ultima secundă, dar Iancu a apărat și partida urma să se decidă la aruncări de la 7 metri.

Saurina a deschis seria cu o reușită, Asoltanei îl păcălește pe Iancu, Georgievski este blocat de Irimuș, Șandru a dat cu pământul și mingea trece pe lângă poartă. 1:1 după câte două aruncări de fiecare parte. Irimuș apără aruncarea lui Aslanian, Ragot îl învinge pe Blazevic, Roșu marchează, ca și Sajad Esteki și Dinamo este în avantaj după câte patru aruncări. Negru înscrie cu emoții pentru CSM cu o boltă ce a lovit transversala și apoi a trecut linia porții, dar Allahkaram Esteki înscrie simplu după ce l-a trântit din fentă pe Iancu și pune capăt partidei ce va rămâne în istoria clubului Dinamo, fiind victoria care consfințește primul event din istorie pentru formația din Ștefan cel Mare.

Finala:

CSM București - Dinamo București  23:24 (8:9, 20:20) - scor general 0-2

Alte știri din Handbal