Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Campionatul continuă în 12Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Mar 2018

LNHM: Campionatul continuă în 12

Etapa a 22-a a Ligii Naționale de handbal masculin a debutat ieri cu două partide și un anunț mai puțin plăcut. Într-un mesaj oficial remis ieri Federației Române de Handbal, formația Politehnica Iași și-a anunțat retragerea din campionat, prin urmare nicio echipă nu va retrograda direct la finalul acestei ediții de campionat a Ligii Naționale de handbal masculin. Prin urmare, partida programată astăzi în sala Dinamo nu a mai avut loc, iar echipa bucureșteană a câștigat la masa verde cu scorul de 10:0, așa cum vor fi omologate și celelalte partide pe care ar fi trebuit să le dispute ieșenii până la finalul sezonului regulat.

Pe terenurile unde s-au disputat efectiv partidele am consemnat victoria Potaissei în sala ”Gheorghe Barițiu” din Turda contra celor de la CSM București, ”tigrii” rămânând în afara podiumului după două înfrângeri înregistrate în ultimele deplasări. În schimb, turdenii au trecut pe prima poziție a clasamentului pe care au păstrat-o temporar până la finalul partidei din sala Concordia dintre CSA Steaua București și AHC Dunărea Călărași. Roș-albaștrii nu au făcut concesii și au luat toate punctele, bifând un antrenament eficient pentru ”eternul derby” din week-end.

De înfrângerea celor de la CSM București a profitat SCM Politehnica Timișoara, bănățenii urcând pe poziția a treia după succesul din deplasarea de la Focșani, și Dinamo, care cu cele trei puncte din oficiu și golaveraj superior au surclasat concitadina și au trecut pe locul al patrulea.

Chiar dacă a jucat pe terenul unei echipe care a răsuflat ușurată în urma anunțului de ieri și pentru care barajul este aproape inevitabil, meciul dobrogenilor de la Făgăraș a fost unul animat. Sala de sport a Colegiului Național ”Radu Negru” din Făgăraș a acomodat aproximativ 150 de spectatori, care și-au încurajat favoriții în speranța unui rezultat important. Elevii tehnicianului Sandu Iacob au trecut cu bine de forcing-ul gazdelor din startul meciului și de la jumătatea primei reprize au trecut la conducerea jocului, avantajul de patru goluri de la pauză crescând treptat pe parcursul reprizei secunde.

 

Programul etapei a 22-a este următorul:

Miercuri, 7 martie

CSM Focșani 2007 - SCM Politehnica Timișoara  25:30 (11:16)

AHC Potaissa Turda - CSM București  28:24 (14:10)

Joi, 8 martie

CSA Steaua București - AHC Dunărea Călărași  26:20 (13:8)

CS Minaur Baia Mare - HC Vaslui  32:24 (13:10)

CSM Făgăraș - AHC Dobrogea Sud Constanța  22:35 (12:16)

Partidele CS Dinamo București - CS Politehnica Iași și HC Odorhei - CSU Suceava a fost omologată cu scorul de 10:0 pentru Dinamo și CSU Suceava datorită retragerii din campionat a echipelor Politehnica Iași și HC Odorhei.

Alte știri din Handbal