Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Al doilea turneu, sub semnul COVID-19Bogdan Balas / SportPictures.eu
04 Oct 2020

LNHM: Al doilea turneu, sub semnul COVID-19

Ca urmare a testelor efectuate, câte 12 jucători ai echipelor CSM Botoșani și CSM Bacău au fost depistați cu virusul COVID-19, fapt ce a dus la decizia de a nu fi incluse în programul celui de-al doilea turneu al Ligii Naționale de handbal masculin. Prevederile FRH stipulează că formațiile aflate în această situație vor pierde cu 10:0 toate meciurile pe care ar fi trebuit să le joace, însă o serie de alte cluburi decât cele afectate au propus să li se ofere cluburilor moldave șansa de a disputa atunci când este posibil aceste partide.

Cu 6 etape programate între 4 și 11 octombrie în cele două săli din Sfântu Gheorghe, Sepsi Arena și Kati Szabo, al doilea turneu al Ligii Zimbrilor a debutat cu derby-ul europenelor Dinamo și Potaissa încheiat cu victoria campioanei. Elevii lui Constantin Ștefan au condus permanent pe tabelă și au încheiat jocul cu un avans de trei goluri, 29:26, dovedind că au argumentele necesare pentru a se înscrie în cursa pentru un nou titlu de campioană.

Într-o altă partidă ce a avut ca protagoniste reprezentante ale României în competițiile europene inter-cluburi, HC Dobrogea Sud a învins CSM București la capătul unui joc derulat după un scenariu similar și alături de Dinamo își menține invincibilitatea după patru etape scurse.

O surpriză constituie rezultatul înregistrat la finele partidei dintre CSA Steaua și HC Buzău. Roș-albaștrii au condus majoritatea timpului, având la un moment dat un avantaj de 6 goluri pe tabelă, 19:13, în startul părții secunde, dar elevii lui Pero Milosevic au revenit și aveau un avantaj de două goluri, 26:24, cu patru minute de final. Ultimele minute au fost de foc, cu steliștii având 28:27 cu 15 secunde înainte de final, dar un 7 metri transformat la ultimul atac al partidei le-a adus buzoienilor o remiză nesperată.

În celelalte partide CSM Vaslui a obținut primul succes la finele partidei cu CSM Făgăraș, în timp ce CSM Focșani și Dunărea Călărași nu au avut probleme în a se impune în disputele cu CSU din Suceava și respectiv CSM Reșița.

 

Rezultatele etapei a 4-a:

AHC Potaissa Turda – Dinamo București  26:29 (13:14)

CS HC Buzău – CSA Steaua București  28:28 (13:17)

CSM București – HC Dobrogea Sud Constanța  27:30 (14:15)

CSM Vaslui – CSM Făgăraș  26:23 (12:13)

CSM Focșani – CSU din Suceava  26:19 (10:7)

CSM Reșița – Dunărea Călărași  21:31 (8:14)

CS Magnum Botoșani – Minaur Baia Mare  0:10

CSM Bacău – SCM Politehnica Timișoara  0:10

 

Etapa a 5-a, se va disputa luni, 5 octombrie după următorul program:

Dinamo București – CSM Vaslui

CSM Făgăraș – CS HC Buzău

CSU din Suceava – AHC Potaissa Turda

HC Dobrogea Sud Constanța – CSM Focșani

Minaur Baia Mare – CSM Reșița

Dunărea Călărași – CSM București

CSA Steaua București – CSM Bacău  10:0

SCM Politehnica Timișoara – CS Magnum Botoșani   10:0

Alte știri din Handbal