Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHF: Vâlcencele tranșează derby-ul OltenieiSabin Malisevschi / SportPictures.eu
13 Sep 2018

LNHF: Vâlcencele tranșează derby-ul Olteniei

Meci aprig, ca între două echipe oltenești, în epilogul etapei a 2-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Amânată datorită participării celor de la SCM Craiova în turneul preliminar pentru EHF Champions League, partida de la Râmnicu Vâlcea a fost câștigată de gazde, care au controlat jocul în marea sa parte.

În fața unui public venit să le susțină în număr mare, vâlcencele au condus ostilitățile în prima repriză având +4 pe tabelă, 9:5 în minutul 19 de la 5:5, fiind egalate cu un minut și jumătate înainte de pauză, dar reușitele lui Ana Maria Popa și pivotul Marija Petrovic au stabilit scorul pauzei. La scurt timp după reluare o intrare tare a lui Trifunovic la Marta Lopez a crescut tensiunea în meci, echipiera formației din Bănie primind cartonaș roșu și albastru, iar tehnicianul Bogdan Burcea fiind trimis în tribune după aceleași penalizări pentru faptul că a încercat să retragă de pe teren echipa. Reintrate în joc, oaspetele au trecut în avantaj 14:16, dar elevele lui Florentin Pera au trecut din nou la conducere și cu un portar, Yulia Dumanska, aflat în zi de grație s-au detașat treptat spre satisfacția publicului din Sala Sporturilor „Traian”. Cu un golaveraj mai bun decât campioana, vâlcencele s-au instalat în fotoliul de lider, postură din care vor juca duminică în deplasare cu una dintre echipele neînvinse ale campionatului, Minaur Baia Mare.

 

Iată rezultatele etapei a 2-a:

Sâmbătă, 8 septembrie

CSU Cluj Napoca - CSM Slatina  20:21 (8:9)

Duminică, 9 septembrie

CSM Roman - SCM Gloria Buzău  18:19 (6:9)

HC Dunărea Brăila - CS Minaur Baia Mare  24:24 (13:12)

CSU Danubius Galați - HC Zalău  24:24 (9:14)

ASC Corona 2010 Brașov - CSM București  20:22 (12:10)

CS Măgura Cisnădie - CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud  22:21 (12:9)

Joi, 13 septembrie

SCM Rm. Vâlcea - SCM Craiova  27:23 (12:10)

Alte știri din Handbal