Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHF: Decizii în ultimul minutBogdan Danescu / SportPictures.eu
19 Mai 2018

LNHF: Decizii în ultimul minut

Liga Florilor a ținut fanii handbalului cu sufletul la gură până în ultimele sale minute, medaliile de argint și salvarea de la baraj fiind decise în partide încheiate cu scoruri la limită.

Măgura Cisnădie avea nevoie de victorie cu CSM Slatina și de un pas greșit al celor de la SCM Craiova în deplasarea de la Brăila. Odată ce și-au îndeplinit obiectivul, cisnădiencele au așteptat deznodământul partidei de la malul Dunării, acolo unde elevele lui Bogdan Burcea au condus detașat, cu 5 goluri 14:19 în minutul 46. Finalul meciului a aparținut gazdelor, HC Dunărea apropiindu-se la un singur gol, dar în ultimele secunde Shteriova a ratat egalarea și astfel oltencele au obținut victoria ce le-a adus medaliile de argint.

În alt plan, învinse la Cisnădie, jucătoarele de la CSM Slatina au urmărit evoluția partidei de la Roman, acolo unde evolua Universitatea Cluj Napoca. ”Șepcile roșii” aveau nevoie de un succes pentru a evita barajul de retrogradare/promovare și l-au obținut prin golul decisiv al Dianei Puiu înscris în ultimul minut al partidei. Nu trebuie trecută cu vederea contribuția esențială a Mihaelei Ani-Senocico, cea care a înscris 17 goluri pentru clujence. În urma rezultatului de la Roman, Universitatea depășește CSM Slatina în clasament, terminând campionatul pe locul 10, iar slătinencele au coborât pe 11, loc de baraj.

Ierarhia a fost stabilită în conformitate cu prevederile ”Regulamentului de organizare și desfășurare a competițiilor naționale de handbal 2017-2018” care stipulează că în caz de egalitate de puncte două echipe sunt departajate în funcție de ”rezultatul în puncte între echipele în cauză”. Cum în tur, la Slatina rezultatul a fost egal 22:22, iar în retur clujencele s-au impus sub Feleac cu 28:23, fetele pregătite de Alin Bondar au evitat la mustață barajul.

Într-o altă partidă a zilei, de această dată fără nicio miză pentru combatante, Corona a trecut de CSM Bistrița și a încheiat campionatul pe locul 7 în urma acestora.

 

Iată programul și rezultatele etapei a 26-a:

Joi, 17 mai

AHCM Unirea Slobozia - HC Zalău  22:34 (13:19)

Vineri, 18 mai

CSU Danubius Galați - CSM București  20:33 (7:17)

Sâmbătă, 19 mai

ASC Corona 2010 Brașov - CSM Bistrița   37:31 (19:11)

HC Dunărea Brăila - SCM Craiova  20:21 (8:11)

CS Măgura Cisnădie - CSM Slatina  28:22 (16:13)

CSM Roman - Universitatea Cluj Napoca  30:31 (14:12)

Duminică, 20 mai

CS Rapid USL Metrou București - HCM Rm. Vâlcea

Alte știri din Handbal