Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Thriller la Târgu JiuBogdan Danescu / Mediafax Foto
27 Dec 2015

LNBM: Thriller la Târgu Jiu

Meci de zile mari la Târgu Jiu în etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet masculin. În Sala Sporturilor ”Voievod Litovoi” Energia a primit vizita baschetbaliștilor de la Dinamo, oaspeții impunându-se după două reprize de prelungiri în care zeița Fortuna le-a surâs în câteva rânduri.

După un start pozitiv al gazdelor, cu Troupe, Eziukwu, Mack și Diggs printre marcatori, dinamoviștii trec la manșă și cu trei aruncări de 3 puncte concretizate de Marinov (2) și Babkauskas înclină balanța în primul sfert 18:22.

La pauza mică Antonis Constantinides, aflat la ultima sa partidă pe banca tehnică a Energiei, a încercat să își mobilizeze elevii, dar oaspeții au fost de neoprit în sfertul 2 și avându-i ca principali realizatori pe Babkauskas și Dahlman s-au detașat chiar la 11 puncte. Ultimele 3 minute au marcat revirimentul gazdelor, care au ratat prin Horne ocazia de a trece la conducere de tabelă, iar dinamoviștii au profitat și au conservat la pauza mare diferența după primele 10 minute, 36:40.

După al treilea sfert în care s-a păstrat diferența, finalul de meci a fost dictat de gorjeni: Guțoaia întoarce de la 71:72 la 75:72 cu două aruncări libere transformate și o aruncare de două puncte reușită. Sulovic egalează cu 7 secunde înainte de final după o liberă și o aruncare de 2 puncte, apoi când mai erau 5 secunde de joc Radosavljevic ratează două aruncări libere ce îi apropiau decisiv pe gorjeni de victorie.

Astfel, se intră în prelungiri unde este rândul lui Diggs să rateze aruncarea de 2 puncte din ultima secundă a primei reprize de 5 minute, apoi Troupe aruncă de 3 cu 4 secunde înainte de final și nu poate egala, astfel încât Dinamo pleacă cu toate punctele din deplasarea de la Târgu Jiu.

 

Iată programul și rezultatele înregistrate până astăzi în etapa a 15-a:

Miercuri, 23 decembrie

BC Mureș Tg Mureș - CSU Atlassib Sibiu  84:78 (31:40)

BCMU Pitești - CS Gaz Metan Mediaș  97:74 (47:34)

U-Banca Transilvania Cluj - CSM CSU Oradea  75:62 (48:26)

Duminică, 27 decembrie

CS Energia Tg Jiu - CS Dinamo București  93:96 (36:40, 75:75, 81:81)

Luni, 28 decembrie

BC Timișoara - CS Phoenix Galați

Marți, 29 decembrie

Steaua CSM Eximbank - SCMU Craiova

Alte știri din Baschet