Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Steaua s-a impus la pasRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Nov 2015

LNBM: Steaua s-a impus la pas

”Eternul derby”, versiunea baschetbalistică, s-a desfășurat în această seară în sala Dinamo. Într-o atmosferă mai mult decât civilizată, cordială chiar în rândul fostelor glorii ce au venit să asiste la un Dinamo – Steaua după o pauză de cinci ani, roș-albaștrii s-au impus cu o diferență clară după ce gazdele au avut un start de meci promițător.

Cu Marinov, Babkauskas și Dahlman în mână, Dinamo s-a detașat la 6 puncte (11:5) după mai puțin de patru minute de joc și l-a determinat pe antrenorul Hristu Șapera să solicite primul timeout pentru a regla mecanismul echipei. Ikovlev, Amis și Cooper își intră în rol și reduc handicapul la minim, pentru ca Levi Szijarto să stabilească scorul primei pauze 18:20 cu o aruncare de 3 puncte chiar înainte de sunetul sirenei.

Gazdele reiau asaltul și domină prima jumătate a sfertului 2 pentru a se detașa din nou la 6 puncte (30:24), însă situația pe tabelă basculează în favoarea Stelei după un nou timeout cerut inspirat de Șapera și scorul la pauza mare era favorabil roș-albaștrilor 34:38 cu o contribuție majoră a lui Nicoară, autor al patru recuperări.

Steaua accelerează în sfertul al treilea și se detașează la 10 puncte 37:47 la jumătatea intervalului, însă Dinamo se apropie la 4 puncte prin reușitele lui Marinov de 2 puncte și aruncările libere ale lui Sulovic și Babkauskas, apoi ratează prin Sutalo o aruncare de 3 puncte ce îi putea aduce la diferență minimă față de adversari. Steaua se mobilizează, Ikovlev și Marinovic refac diferența de 10 puncte cu aruncări din afara semicercului pentru ca Marko Marinovic să arunce fantastic în ultima secundă a sfertului și să își ducă echipa la cea mai mare diferență a meciului 43:56.

În ultimul sfert aruncările de 3 puncte nu mai merg așa bine pentru Dinamo, în timp ce Steaua nu ezită să fructifice ocaziile ce i se oferă, detașându-se la 15 puncte 50:65 cu 5 minute înainte de final. Gestionând cu mai multă maturitate minutele de final, Steaua a păstrat diferența și a încheiat victorioasă 60:76. Gerald Lee și Marinovic, cu câte 14 puncte, și respectiv Marinov (18) și Dahlman (10) au fost principalii marcatori, în timp ce Nicoară a fost cel mai bun recuperator cu 14 reușite (5 ofensive și 9 defensive).

În celellte partide ale rundei cu numărul 7, gorjenii i-au învins pe teren propriu pe studenții clujeni, timișorenii au obținut prima victorie în campionat în fața lui Gaz Metan și au făcut schimb de locuri în subsolul clasamentului, iar piteștenii au trecut lejer de BC Mureș, oaspeții având o primă jumătate de joc în care nu au arătat prea multe. Cu victoria din deplasarea de la Galați coroborată cu înfrângerea celor de la Dinamo, sibienii au trecut pe primul loc și așteaptă deznodământul partidei de la Craiova pentru a ști dacă își vor păstra pentru o săptămână poziția de lider.

 

Iată rezultatele înregistrate în etapa a7-a:

BCMU Pitești - BC Mureș Tg Mureș  70:62 (41:24)

BC Timișoara - CS Gaz Metan Mediaș  92:86 (47:42)

CS Phoenix Galați - CSU Atlassib Sibiu  64:78 (36:30)

CS Energia Tg Jiu - U-Banca Transilvania Cluj  74:63 (32:34)

CS Dinamo București - Steaua CSM Eximbank  60:76 (34:28)

Meciul SCMU Craiova - CSM CSU Oradea se dispută luni, 9 noiembrie.

Alte știri din Baschet