Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Steaua revine cu victorieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Oct 2015

LNBM: Steaua revine cu victorie

Primul meci al etapei a doua a Ligii Naționale de baschet masculin a avut loc la Sibiu, unde CSU Atlassib a primit vizita celor de la Steaua. Înfrângerea de pe teren propriu suferită de roși-albaștri în prima etapă i-a determinat să schimbe abordarea partidei și să supună adversarul încă din start presiunii.

Această strategie a dat roade și primul 5 al Stelei format din Barac-Nicoară-Rasic-Cooper-Marinovic conducea după primul sfert cu 28:8 având în Cooper (8 puncte, 5 recuperări) cel mai în vervă jucător. Al doilea sfert a aparținut gazdelor, revirimentul fiind susținut de cele 10 puncte marcate de Hardy din totalul de 21 înscrise de sibieni, iar după pauza mare elevii lui Hristu Șapera revin la cârma jocului și se impun și datorită numărului mare de ratări ale sibienilor – 10 aruncări nu și-au găsit ținta. Ultimele 10 minute au început pentru steliști de la adăpostul a 26 de puncte avans, ceea ce le-a permis acestora să relaxeze jocul și au cedat treptat inițiativa, câștigând în cele din urmă la 16 puncte diferență, aceeași ca la pauza mare. Un meci la dispoziția oaspeților, care au avut în Marinovic (18 puncte) și Cooper (11 recuperări) cei mai eficienți jucători.

Într-o altă partidă disputată în sala Dinamo, BC Mureș a fost aproape de al doilea succes în campionat, dar după ce a controlat jumătate din meci a fost învinsă de gazde. Dinamoviștii au avut două sferturi de excepție și și-au trecut în cont a doua victorie la revenirea pe prima scenă a baschetului.

 

Iată rezultatele meciurilor de astăzi:

CSU Atlassib Sibiu - Steaua CSM Eximbank  60:76 (29:45)

CS Dinamo București - BC Mureș Tg Mureș  81:69 (38:43)

 

Celelalte partide ale rundei se vor desfășura după următorul program:

Sâmbătă, 10 octombrie

CSM CSU Oradea - BC Timișoara

CS Gaz Metan Mediaș - U-Banca Transilvania Cluj

CS Phoenix Galați - BCMU Pitești

Duminică, 11 octombrie

SCMU Craiova - CS Energia Tg Jiu

Alte știri din Baschet