Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Steaua își ia revanșa la Târgu MureșRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Ian 2016

LNBM: Steaua își ia revanșa la Târgu Mureș

Steaua a avut nevoie de o deplasare grea pentru a rupe o serie negativă ce durează de patru meciuri. Meciul de la Târgu Mureș, restanță din etapa a 6-a, a venit la numai 4 zile după cel din retur pierdut de roș-albaștri în propriul fief și a ținut cu sufletul la gură audiența, fiind nevoie de prelungiri pentru a decide învingătoarea. Scorul final al partidei a fost BC Mureș – Steaua 94:97 (47:38, 86:86) și urcă Steaua pe locul 6, în timp ce mureșenii ratează ocazia de a trece pe primul loc în fața clujenilor.

După un prim sfert echilibrat, gazdele de la BC Mureș s-au distanțat constant până la pauza mare când au intrat la cabine cu 9 puncte avans 47:38. Sfertul 3 a aparținut steliștilor, care au recuperat handicapul și au trecut la conducere 66:67, pentru ca în ultimele 10 minute avantajul pe tabelă să alterneze și să se intre în final în prelungiri 86:86.

În cele 5 minute suplimentare elevii lui Audrius Prakuraitis au fost în avantaj până cu 30 de secunde înainte de final, când Barac și Malesevic au transformat aruncările libere de care au beneficiat, iar Alhajji Mohammed a ratat o aruncare de 2 puncte cu 10 secunde înainte de final.

Mohammed a fost cel mai prolific jucător al gazdelor cu 31 de puncte, 4 recuperări și 6 assist-uri, urmat fiind de Mareks Jurevicus cu 19 puncte înscrise. Petru învingători decisivi au fost Nikola Malesevic (29 de puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri), secondat de Titus Nicoară (20 de puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive) și Bill Amis (18 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive).

Etapa următoare în sala Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazu” din Capitală are loc derby-ul de tradiție Steaua – Dinamo. Meciul este programat duminică 31 ianuarie și va fi transmis de canalul Digi Sport începând cu ora 20:00.

Alte știri din Baschet