Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Steaua învinge și preia șefia clasamentuluiMircea Rosca / SportPictures.eu
25 Mar 2016

LNBM: Steaua învinge și preia șefia clasamentului

Steaua a făcut spectacol în meciul de deschidere a etapei a 29-a a Ligii Naționale de Baschet masculin, grupa 1-6, în care a întâlnit U-Banca Transilvania Cluj.

Cu sărbătoriții Porter Troupe și Titus Nicoară în mare formă, roș-albaștrii au făcut unul dintre cele mai bune meciuri în fața propriilor suporteri, în sala Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazu”, câștigând toate cele patru sferturi și atingând cota 100 la puncte marcate.

Troupe (19 puncte) și Nicoară (17 puncte) au fost principalii realizator, dar show-ul a fost furat de Chris Cooper, autor al unui dunk de efect. De la clujeni, Dykes (20 de puncte, 5 recuperări) și Adamovic (19 puncte, 10 pase decisive) au ieșit în evidență, iar în urma acestui rezultat elevii lui Marcel Țenter rămân pe ultima treaptă a podiumului.

Steaua revine pe prima poziție cu un punct peste CSM CSU Oradea, care va disputa la Craiova meciul din această rundă.

În grupa 7-12, Hristu Șapera i-a condus pe piteșteni către o victorie categorică contra oaspeților de la Dinamo și BCMU s-a apropiat la numai un punct de alb-roșii, ocupanți ai ultimului loc ce asigură accesul în play-off. Nici timișorenii nu renunță la ideea de a prinde locul 8 după victoria de azi de la Mediaș și ținând cont că etapa viitoare joacă în Capitală cu Dinamo, orice este posibil. Liderul grupei, CS Phoenix, a avut o misiune facilă în compania Energiei.

 

Iată rezultatele înregistrate în etapa a 29-a:

Grupa 1-6

Steaua CSM Eximbank - U-Banca Transilvania Cluj  100:82 (47:41)

SCMU Craiova - CSM CSU Oradea  sâmbătă, 26 martie

CSU Atlassib Sibiu - BC Mureș Tg Mureș  sâmbătă, 26 martie

Grupa 7-12

BCMU Pitești - CS Dinamo București  90:71 (43:32)

CS Gaz Metan Mediaș - BC Timișoara  73:81 (36:49)     

CS Phoenix Galați - CS Energia Tg Jiu  99:72 (55:35)

Alte știri din Baschet