Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Steaua învinge în meciul 2 al finalei mariSabin Malisevschi / SportPictures.eu
06 Iun 2018

LNBM: Steaua învinge în meciul 2 al finalei mari

Astăzi a fost ziua meciurilor cu numărul 2 în ambele finale ale Ligii Naționale de baschet masculin. În disputa pentru medaliile de bronz BC CSU Sibiu a primit vizita celor de la U-Banca Transilvania Cluj și cu o victorie la o posesie diferență, 93:90, au egalat scorul general și au făcut ca meciul de sâmbătă de la Cluj să fie cel decisiv pentru stabilirea ocupantei ultimului loc al podiumului.

Dacă nu a fost Laser ”în mână” a fost Monyea Pratt cu 28 de puncte, 5 recuperări și 2 assist-uri, secondat fiind de Lawrence Kinnard cu 17 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, replica clujenilor venind de la Giordan Watson, 26 de puncte și 2 pase decisive, și Aleksandar Rasic, 20 de puncte, 4 recuperări și 3 assist-uri.

În finala mare disputată după sistemul ”cel mai bun din 5 meciuri”, gazdă a fost din nou arena ”Antonio Alexe” și am asistat la un start similar de meci cu cel din urmă cu două zile. CSM CSU Oradea a avut din nou un prim sfert fulminant, iar CSM Steaua Eximbank a fost de nerecunoscut, scorul după primele 10 minute fiind un categoric 29:12 în favoarea gazdelor. La pauza mică antrenorul Jukka Toijala i-a lăsat pe bancă pe Darwiche și Zekovic și i-a introdus pe Flowers și Falker, iar jocul Stelei a căpătat o cu totul altă față și parțialul de 28:15 i-a dus la pauză pe oaspeți cu un deficit de numai 4 puncte.

Efortul depus în prima jumătate a meciului, precum și defensiva ermetică a fiecărei combatante a dus la un joc închis în sfertul 3, cu puține puncte înscrise, decizia luându-se în ultimele 10 minute ale partidei. Început cu 6 puncte înscrise de Richard, sfertul al patrulea a fost un dezastru pentru elevii lui Cristian Achim, care s-au întrecut în greșeli, fie ele turnover sau aruncări ratate. În schimb, ”triplele” lui Luca Lapornik și Jonte Flowers, lay up-urile lui Falker și Baciu și punctele decisive ale căpitanului Marius Runkauskas i-au adus Stelei o victorie ce părea doar o glumă bună după primele 10 minute ale disputei de astăzi.

Încă o dată Steaua a dovedit că este o adversară redutabilă atunci când joacă în deplasare și ținând cont de forța ofensivă de pe teren propriu, următoarele două jocuri programate în Capitală pot pune capăt luptei pentru coroana Ligii Naționale.

Duminică, 10 iunie va avea loc meciul cu numărul 3, iar marți, 12 iunie ultimul ce se va disputa în sala Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazu”, eventualul meci 5 fiind programat pentru vineri, 15 iunie.

 

Iată rezultatele înregistrate astăzi:

Miercuri, 6 iunie

BC CSU Sibiu – U-Banca Transilvania Cluj  93:90 (17:17, 24:25, 22:19, 30:29)

CSM CSU Oradea – CSM Steaua Eximbank  70:75 (29:12, 15:28, 12:11, 14:24)

Alte știri din Baschet