Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Sibienii revin de la -18 și înving campioanaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Oct 2016

LNBM: Sibienii revin de la -18 și înving campioana

Două meciuri cu două scenarii diferite s-au jucat astăzi în etapa a 3-a a Ligii Naționale de baschet masculin. În ”jungla” mureșeană, ”tigrii” nu au putut trece de U-Banca Transilvania Cluj, care a ținut jocul sub control și a terminat cu 13 puncte avans pe tabelă. BC Mureș, echipă măcinată de probleme financiare, a dat o replică sub ceea ce ne-a obișnuit și s-a bazat pe contribuția lui Barham (18 puncte, 5 recuperări) și Dapa (16 puncte, 5 recuperări), în timp ce clujenii au avut în Vlad Moldoveanu MVP-ul partidei cu 27 de puncte marcate și 10 recuperări, secondat de Kyndall Dykes cu 15 puncte și 7 assist-uri.

La Sibiu, conduși de Hardy (20 puncte, 7 recuperări, 4 assist-uri) într-o formă de zile mari, gazdele de la CSU au avut un sfert 3 de excepție și au anulat două sferturi controlate autoritar de campioana CSM CSU Oradea. Veniți de la -18 (30:48 după primele 20 de minute), sibienii au egalat în numai 8 minute și un slam dunk ratat al lui Lalovic ce îi putea aduce în avantaj pe tabelă a fost urmat de un coș de 3 puncte al lui Mirkovic ce a dat o gură de oxigen băieților lui Cristian Achim pe final de repriză. Ultimul sfert a fost ca o adevărată finală, cu gazdele izbutind să treacă pentru prima dată la conducere cu 90 de secunde înainte de ultima sirenă, apoi coșul de 3 puncte al lui Bogdan Popescu când mai erau 42 de secunde a aruncat în aer tribuna sălii Transilvania. A fost coșul decisiv, dialogul ultimelor secunde conservând avantajul de două posesii în favoarea sibienilor și aducându-i campioanei cea de-a doua înfrângere în această toamnă după cea suferită la Sofia în Basketball Champions League.

Iată rezultatele rundei a 3-a:

Duminică, 9 octombrie

BCMU Pitești - CS Dinamo București  81:71 (42:33)

Luni, 10 octombrie

BC CSU Sibiu - CSM CSU Oradea  74:70 (30:48)

BC Olimpic Baia Mare - CS Phoenix Galați  amânat

BC Mureș Tg. Mureș - U-Banca Transilvania Cluj  69:82 (36:39)

Marți, 11 octombrie

BC SCM Timișoara - SCMU Craiova

Steaua CSM Eximbank stă datorită retragerii echipei CS Municipal Ploiești din campionat.       

Alte știri din Baschet