Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Recital RunkauskasRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Mar 2017

LNBM: Recital Runkauskas

Cele trei meciuri ale grupei locurilor 1-6 din faza a doua a Ligii Naționale de baschet masculin au adus din nou spectacolul în sălile din București, Cluj și Pitești.

În capitală, în sala Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazu” Steaua CSM Eximbank a învins campioana CSM CSU Oradea cu 85:70 la capătul unui joc în care au controlat trei dintre cele patru sferturi. După primele minute de tatonare trupa pregătită de finlandezul Jukka Toijala pur și simplu a explodat, scânteia fiind aprinsă de o aruncare de 3 puncte a lui Levi Szijarto ce a înclinat definitiv balanța în favoarea gazdelor. De altfel, Levi a fost jucătorul-surpriză înscriind 17 puncte în această partidă, 12 dintre ele din aruncări de 3 puncte, în condițiile în care media lui de ”guard” era de 3,38 puncte pe meci. Elevii lui Cristian Achim au renăscut în sfertul secund și au intrat la pauza mare la egalitate, lăsând impresia că meciul este relansat.  Gazdele nu au fost de acord, însă, și au restabilit în câteva minute diferența de 14 puncte de la finalul primului sfert (26:12) ajungând cu reușitele de senzație ale lui Runkauskas, Malesevic, Dudzinski și Szijarto la 52:38 și apoi au gestionat avansul până la finalul întâlnirii.

Runkauskas, 21 de puncte, 4 recuperări și 6 assist-uri, a fost cel mai bun jucător al gazdelor care au avut în total un procentaj de 52% la aruncările de 3 puncte (12 din 23), în timp ce de la orădeni Zeno a înscris cele mai multe puncte, 18.

Diferența de 15 puncte de la finalul meciului face ca diferența generală din cele patru meciuri disputate între Steaua și CSM CSU Oradea să fie în favoarea steliștilor, care, în cazul unei egalități de puncte cu echipa orădeană la finalul acestei faze a campionatului, va ocupa poziția superioară în clasament. Practic, în urma rezultatului de astăzi Steaua își are asigurat locul al treilea. Deocamdată militarii sunt clasați mai bine, pe locul secund după ce CSU Sibiu a pierdut în deplasarea de la Pitești, și au șanse să-și consolideze poziția după penultima etapă, când vor juca la Timișoara, iar sibienii primesc vizita liderului.

Clujenii au făcut instrucție astăzi cu SCM Timișoara pe care a învins-o fără drept de apel la 30 de puncte diferență și urmărește lupta pentru locul 8 pentru a-și afla adversara din sferturile de finală.

 

Iată programul rundei a 30-a:

Miercuri, 29 martie

Steaua CSM Eximbank - CSM CSU Oradea  85:70 (34:34)

U-Banca Transilvania Cluj - BC SCM Timișoara  96:66 (46:43)

BCMU Pitești - BC CSU Sibiu  83:79 (38:28)

Alte știri din Baschet