Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Orădenii merg în semifinale. Steliștii au învățat lecțiaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Mai 2018

LNBM: Orădenii merg în semifinale. Steliștii au învățat lecția

CSM CSU Oradea a obținut victoria decisivă în cel de-al doilea meci jucat în deplasare la Pitești și cu scorul general de 3-1 s-a calificat în semifinala în care o va întâlni pe CSU Sibiu.

Partida de astăzi din Trivale a pornit promițător pentru gazdele de la BCMU FC Argeș, care au câștigat primul sfert cu contribuția lui Agafonov (7 puncte) și a lui Troupe (5 puncte), dar au cedat treptat inițiativa și orădenii aveau la startul sfertului 4 un +10 pe tabelă 49:59. Elevii lui Barnabas Szaszgaspar au revenit și au luat conducerea cu un punct 62:61, pentru ca orădenii să se detașeze apoi decisiv de la 65:66 în ultimele două minute. Jucătorii pregătiți de Cristian Achim vor evolua în deplasare în primele două meciuri ale semifinalei cu sibienii, întâlnirile fiind programate sâmbătă, 19 mai și luni, 21 mai.

Meciuri conduse lejer până în ultimul sfert și pierdute apoi după o cădere inexplicabilă au adus Steaua în postura de a lupta cu spatele la zid în duelul pentru un loc în semifinale cu SCM Timișoara. În seara aceasta, însă, elevii lui Jukka Toijala au dovedit că sunt capabili să sprinteze în a doua jumătate a meciului pentru a întoarce situația de pe tabelă.

Practic, în sala ”Constantin Jude” steliștii erau într-o situație delicată la jumătatea sfertului al doilea când gazdele conduceau cu 38:29 pe tabelă, dar au reușit să egaleze situația până la pauza mare și să treacă la conducere cu +13, 54:67, în debutul ultimelor 10 minute. Mult mai atenți decât în celelalte meciuri, steliștii și-au conservat avantajul și duc seria în decisiv, meci programat luni în sala Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazu”.

 

Meciurile din sferturi rămase sunt următoarele:

Vineri, 11 mai

BCMU FC Argeș Pitești - CSM CSU Oradea  67:74 (20:19, 18:20, 11:18, 18:17)

BC SCM Timișoara - CSM Steaua Eximbank  64:74 (25:20, 17:23, 12:21, 10:10)

Luni, 14 mai

CSM Steaua Eximbank - BC SCM Timișoara

Alte știri din Baschet