Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Clujenii înving la limită în primul meci al finaleiMircea Rosca / SportPictures.eu
19 Mai 2017

LNBM: Clujenii înving la limită în primul meci al finalei

Finala campionatului Ligii Naționale de baschet masculin a programat primul meci în sala ”Horia Demian” din Cluj, Universitatea-Banca Transilvania fiind gazdă pentru Steaua CSM Eximbank București.

Cu ascendentul moral al celor patru victorii din sezonul regulat și grupa locurilor 1-6, echipa pregătită de Mihai Silvășan pornea ca favorită în fața formației militare și înfocatul public local își dorea ca favoriții lor să nu facă nicio concesie pe teren propriu, meciul cu numărul 2 al finalei fiind programat tot în orașul de sub Feleac duminică începând cu ora 19:00. De partea cealaltă, reveniți după 21 de ani într-o finală, roș-albaștrii erau deciși să pună capăt perioadei de 26 de ani scurse de la ultimul titlu.

Elevii lui Jukka Toijala au intrat încrezători în teren și au condus cu 10:6 după patru minute de joc, însă gazdele au preluat inițiativa și s-au distanțat treptat pe tabelă. Finalul primului sfert putea aduce egalarea pentru Steaua, dar o aruncare ratată a lui Baciu ce putea aduce egalarea este urmată de un coș de 3 puncte al lui Kuti, scenariul fiind repetat pe finalul sfertului 2. Un turnover al lui Falker este urmat de o reușită din afara semicercului a lui Pustozvonov și tabela indica la pauză un avantaj de 9 puncte pentru clujeni.

Steliștii au un sfert 3 mult mai bun și cu un minut înainte de final reușesc să egaleze la 63, dar imediat Vlad Moldoveanu își readuce echipa în avantaj cu o triplă și un coș de 2 puncte. Fraseniuc îi aduce pe steliști în avantaj pe tabelă 68:69 după foarte multă vreme după două minute scurse din ultimul sfert, răspunsul clujenilor fiind unul prompt în urma căruia s-a refăcut avantajul de 5 puncte de la ultima pauză, apoi o serie de mingi pierdute în atac de roș-albaștri mărește ecartul de pe tabelă. Finalul se aprinde după o reușită de 3 puncte a lui Malesevic care restrânge diferența la o posesie 84:82, dar o ratare incredibilă de sub panou a lui Falker întoarce mingea pentru clujeni și o aruncare liberă transformată de Barro a ridicat tensiunea ultimelor 21 de secunde, încheiate cu o aruncare ratată a lui Malesevic.

Scorul final a fost Universitatea-Banca Transilvania Cluj - Steaua CSM Eximbank București 87:85 (47:38) și spectacolul din această seară ne îndreptățește să credem că vom asista la una dintre cele mai disputate finale din ultimii ani.

Alte știri din Baschet