Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: Clujenii egalează liderul, Steaua se pregătește de Top6Sebastian Tataru / SportPictures.eu
10 Mar 2018

LNBM: Clujenii egalează liderul, Steaua se pregătește de Top6

Etapa a 20-a a Ligii Naționale de baschet masculin a fost împărțită pe două, prima jumătate a jocurilor disputându-se astăzi la Iași, Cluj și în Capitală.

În Sala Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazu”, CSM Steaua Eximbank și-a refăcut moralul cu o victorie previzibilă în fața propriilor suporteri în compania celor de la Timba Timișoara. Cu noii încorporați Jonte Flowers, jucătorul de pozițiile 2-3 fost la Asesoft Ploiești și BC Timișoara, și Randal Falker, pivotul care a mai evoluat pentru roș-albaștri în sezonul trecut, în teren, echipa lui Jukka Toijala a făcut un antrenament în plus pentru integrarea noilor veniți în angrenajul echipei în perspectiva pregătirii fazei a doua a campionatului. Flowers a înscris 12 puncte, a avut 3 assist-uri, 2 turnover-uri și 2 steal-uri cu un index de 11, în timp ce Falker și-a trecut în cont numai 4 puncte, dar a fost cel mai eficient stelist la recuperare cu 11 reușite și un index de 12. Zekovic, Lapornik și Runkauskas au înscris câte 13 puncte, iar echipa a transformat numai 10 dintre cele 34 de aruncări de 3 puncte, parametru care a dat bătăi de cap băncii tehnice și în ultimele partide.

La Cluj, campioana a fost condusă pentru mai puțin de un minut în partida cu SCMU Craiova, pe care a gestionat-o cu maturitate și a egalat la puncte CSU Sibiu. Jucătorii pregătiți de Mihai Silvășan au turat motoarele atât cât au avut nevoie pentru a se impune, Giordan Lee Watson fiind cel mai prolific jucător cu 22 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. În cel de-al treilea meci al zilei, un duel al subsolului clasamentului, gazdele au reușit să obțină a treia victorie în campionat în partida jucată în Sala Sporturilor din Iași, victimă fiind ultima clasată Dinamo.

 

Iată programul rundei a 20-a:

Sâmbătă, 10 martie

CSM Steaua Eximbank - BC Timba Timișoara  75:43 (25:6, 16:13, 17:8, 17:16)

CS Politehnica Iași - CS Dinamo București  78:54 (18:18, 23:21, 22:8, 15:7)

U-Banca Transilvania Cluj - SCMU Craiova  88:82 (24:16, 21:25, 26:25, 17:16)

Luni, 12 martie

CSM CSU Oradea - BCMU FC Argeș Pitești

BC SCM Timișoara - CS Phoenix Galați

BC Mureș Tg. Mureș - BC CSU Sibiu

Alte știri din Baschet