Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBM: CSM CSU Oradea și BC Mureș vor lupta pentru trofeuBathori Zsigmond / SportPictures.eu
13 Mai 2016

LNBM: CSM CSU Oradea și BC Mureș vor lupta pentru trofeu

Steaua a fost aproape, dar nu a reușit să obțină a doua victorie în Sala Sporturilor din Târgu Mureș și gazdele de la BC Mureș au obținut în fața propriilor suporteri calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet masculin.

Elevii lui Claudiu Fometescu au pornit partida plini de încredere, dar gazdele au anulat avantajul de 5 puncte obținut în primele minute ale sfertului inaugural pentru a încheia la egalitate primele 10 minute. Conștienți că numai cu o consistență mai bună a atacului îi poate apropia de obiectiv, steliștii controlează mare parte din sfertul secund, dar jucătorii pregătiți de Barnabas Szaszgaspar au trecut la cârma jocului și cu două minute și jumătate înainte de finalul sfertului 3 aveau +11 pe tabelă.

Propulsați de Marinovic și Amis, steliștii readuc echilibrul în joc și după ce reușesc prin Titus Nicoară să egaleze la 62 cu 94 de secunde înainte de finalul timpului regulamentar păstrează tabela neschimbată.

În prelungiri mureșenii sunt mai atenți și au taxat prin Fraseniuc o neatenție a steliștilor după o serie de libere ale lui Marinovic, cele două puncte înscrise rapid fiind cele care au înclinat decisiv balanța.

Pentru ”tigrii” mureșeni cele mai multe puncte le-au înscris Barro (15), Gajovic (14) și Alhajji Mohammed (13), în timp ce pentru roș-albaștri Marinovic și-a trecut în cont 18 puncte, Titus Nicoară 16, iar Malesevic 14. Cu trei victorii din patru partide, mureșenii se califică în finală pentru al doilea an consecutiv după ce elimină Steaua.

Dacă anul trecut au pierdut în fața celor de la Asesoft, echipă desființată între timp, ei pornesc cu șansa a doua în disputa cu cei de la CSM CSU Oradea, și ei învingători cu 3-1 în fața celor de la U-Banca Transilvania Cluj.

La capătul unei partide controlate de la un cap la altul, cu Zeno (20 puncte), Barnette (16 puncte, 8 recuperări) și Mandache (12 puncte) în mare formă, bihorenii au înregistrat cea mai concludentă victorie din această serie semifinală bazându-se pe un presing agresiv ce a incomodat dezvoltarea acțiunilor adversarilor. CSM CSU Oradea a înregistrat 39 de recuperări față de 30 ale clujenilor și a avut un procentaj superior – 50 față de 36 – la aruncările la coș.

Prin urmare, finala mare, ce se va desfășura după sistemul ”cel mai bun din 5 partide”, va debuta la sfârșitul săptămânii viitoare la Oradea, în timp ce în finala mică Steaua va primi vizita clujenilor în primul joc din cele maxim 3.

 

Iată rezultatele meciurilor din semifinale, desfășurate după sistemul ”cel mai bun din 5 partide”:

Steaua CSM Eximbank - BC Mureș Tg Mureș  1-3

Miercuri, 4 mai, București - 71:90 (33:47)

Vineri, 6 mai, București - 66:78 (33:28)

Miercuri, 11 mai, Târgu Mureș - 75:82 (38:38)

Vineri, 13 mai, Târgu Mureș - 75:72 (34:30, 62:62)

 

CSM CSU Oradea - U-Banca Transilvania Cluj  3-1

Miercuri, 4 mai, Oradea - 72:71 (36:37)

Vineri, 6 mai, Oradea - 67:61 (33:33)

Miercuri, 11 mai, Cluj-Napoca - 79:70 (34:36)

Vineri, 13 mai, Cluj-Napoca - 56:76 (31:43)

Alte știri din Baschet