Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNB m: Steaua, a doua sincopăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Apr 2015

LNB m: Steaua, a doua sincopă

Polivalenta din Capitală a găzduit un nou meci-spectacol făcut de CSA Steaua CSM Eximbank și BC Mureș Tg. Mureș, partidă după care oaspeții mureșeni s-au detașat la 2-0 scorul general, pas important către calificarea în finală.

În debutul meciului steliștii au momente în care tratează cu lejeritate faza de atac și ori ratează singuri de sub panou, ori pierd ușor balonul, în timp ce în defensivă alternează momentele alerte în urma cărora recuperează mingea cu cele în care sunt surprinși de viteza schemelor mureșenilor. Oaspeții au taxat fiecare ezitare a roș-albaștrilor și au încheiat primul sfert în avantaj 27:24, jumătate din punctele gazdelor fiind marcate de Ikonic, toate din afara semicercului. Cu mai puține probleme de rezolvat în atac, Niksa Bavcevic îi mobilizează pe elevii săi în defensivă și cu ajutorul plusului de atenție trec pentru prima dată la conducere 30:29 după două minute de la începerea celui de-al doilea sfert. Mureșenii rămân atenți, trec peste perioada bună a gazdelor și revin în avantaj intrând la pauza mare cu 6 puncte în față 52:46.

La reluarea jocului, Drca are două aruncări de 3 puncte și egalează la 54, după care Miță Paul iese și el la rampă: marchează un coș spectaculos cu care o readuce pe Steaua în avantaj, apoi adaugă 3 puncte la capătul unei faze în care mingea a circulat pe semicerc la fel ca la handbal, iar jucătorul cu numărul 5 a aruncat cu mult calm la coș. Luca Drca continuă să marcheze de 3 puncte, dar Ivanovic îi readuce la egalitate pe mureșeni 62:62. Peciukas și Adamovic își trag colegii după ei și mureșenii termină în avantaj după cel de-al treilea sfert 72:70. Amis are un start bun în ultimele 10 minute de joc, dar Barro și Gajovic duc diferența la 7 puncte cu 7 minute înainte de final. Steliștii nu se pot apropia la mai puțin de 5 puncte cu tot aplombul ofensiv, dar Adamovic are o aruncare de 3 puncte transformată cu care duce diferența la 8 puncte cu 2 minute și jumătate înainte de final. Toate eforturile elevilor lui Niksa Bavcevic sunt inutile și partida se încheie cu 94:90 în favoarea oaspeților.

Mureșenii mai au nevoie de o victorie din cele două meciuri pe care urmează să le dispute pe teren propriu pe 6 și 7 mai la Târgu Mureș pentru a obține biletele pentru finala Ligii Naționale.

Alte știri din Baschet